“VODOVOD” BIJELjINA: CIJENA VODE OSTAJE ISTA :: Semberija INFO ::

 

“VODOVOD” BIJELjINA: CIJENA VODE OSTAJE ISTA


Povećanja cijene vode na području Grada Bijeljina, za sada neće biti, potvrdili su iz preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, a direktor preduzeća Dragiša Tanacković je podsjetio da je cijena vode na istom nivou kao i 2020. godine, odnosno, 1, 17 KM bez PDV-a.

-Na području Grada Bijeljina, 2020. godine, skupštinskom odlukom smanjena je za 10 posto, iako je ugovorom sa Evropskom bankom precizirano da se cijena vode bez njihove saglasnosti ne može mijenjati”, rekao je Tanacković i dodao da uprkos podatku da je ta odluka uticala na finansijsko poslovanje preduzeća, bilježe pozitivno poslovanje.

-Preuzimanjem radnih zadataka direktora “Vodovoda i kanlizacije”, 2021. godine, preuzeo sam i negativno poslovanje u iznosu od 1. 610.000  KM, a već naredne, 2022. godine, kao i prošle, 2023. godine, pozitivno smo poslovali za iznos koji prelazi 580. 000 KM. Takođe, naslijedili smo i obaveze od oko 16, 5 miliona KM, a iz sredstava “Vodovoda” smo ih smanjili za tri miliona KM. To smo uspjeli strogom kontrolom nabavki materijala, a posebno vodomjera, na čemo uštedjeli oko million KM”, rekao je Tanacković koji je i zamjenik predsjednika Udruženja “Vodovoda”, koji se bira po veličini “Vodovoda”.    

(Semberija info)