„ŽELIMO POPULARISATI KNjIGU KOD NAJMLAĐIH“ :: Semberija INFO ::

 

„ŽELIMO POPULARISATI KNjIGU KOD NAJMLAĐIH“


Velika sala Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ u Bijeljini danas je bila posebno uređeno mjesto na kojem se u neposrednom kontaktu sa djecom govorilo o ljubavi prema bajkama. O bajkama i poukama koje bajke nose, govorila je Dragana Pavlović Ribać, autor knjige ”Kralj i tri šešira” a zahvalni sagovornici bili su mališani iz Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“.

-„Kralj i tri šešira“ je zbirka bajki za djecu. Pored bajki, u njoj se nalazi i nekoliko pjesmica i veliki broj šarenih ilustracija. U suštini, moja djeca su moja inspiracija – ono što osmislim da njima, kroz pjesme i bajke kažem i prenesem, to u svojim knjigama poručujem i ostaloj djeci. Živimo u vremenu koje je bremenito teškim pričama, naročito za djecu, pa sam se, da tako kažem, poslužila braćom Grim i Andersenom da djeci ponudim poznat, klasični format ali sa modernim sadržajem i idejama“, rekla je Dragana Pavlović Ribać naglasivši još koliko je zapravo veliki izazov pisati za djecu jer se radi o publici koja zahtijeva veliku posvećenost autora, njegovu izuzetnu empatiju i čiste emocije.



Ovo je treća knjiga Dragane Pavlović Ribać. Do sada je objavila dvije knjige pjesama za djecu i to „Roda bez pardona“ 2020. i „Zaljubi se jedan Vasa“ 2022. godine.

Semberija info