SRPSKOJ TEMELjE DALI: U Ugljeviku Obilježen Dan boraca Republike Srpske :: Semberija INFO ::

 

SRPSKOJ TEMELjE DALI: U Ugljeviku Obilježen Dan boraca Republike Srpske



Polaganjem vijenca zvaničnika opštine Ugljevik i lokalne Boračke organizacije  na Centralno spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata u ovoj podmajevičkoj opštini obilježen je Dan boraca Republike Srpske.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevik Jovan Marinković čestitao je Dan boraca svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i podsjetio da su upravo oni najzaslužniji za njenu odbranu.

Marinković je rekao da je prethodno održan sastanak predsjedništva Boračke organizacije Ugljevika sa rukovodstvom opštine Ugljevik.



-Predsjedništvo Boračke organizacije Ugljevika donijelo je danas zaključak kojim se daje puna podrška Sindikalnoj organizaciji Rudnika i termoelektrane “Ugljevik”  u borbi za očuvanje eksplotacionog polja a sve u interesu da bi ovaj privredni gigant radio do 2050 godine ako bi sačuvao sva nalazišta uglja. Borci su se borili da bi, između ostalog, sačuvali naša priridna dobra ali i da bi imali gdje raditi i mi a posebno naša pokoljenja-rekao je Marinković.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić čestitao je svim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske Dan boraca uz napomenu da su mlađa pokoljenja ponosna na stvaraoce Republike Srpske.

-Kao predsjednik Skupštine opštine Ugljevik uvijek sam na raspolaganju boračkoj populaciji kojima sam naizmjerno zahvalan za sve što su činili za stvaranje Republike Srpske, i što čine za njen opstanak, mir i slobodu srpskog naroda-naglasio je Lazić.