SAVJET ZA SPORT SKUPŠTINE GRADA BIJELjINA: Sportski klubovi na izdisaju - Apel Gradonačelniku da započne proceduru raspodjele sredstava :: Semberija INFO ::

 

SAVJET ZA SPORT SKUPŠTINE GRADA BIJELjINA: Sportski klubovi na izdisaju - Apel Gradonačelniku da započne proceduru raspodjele sredstava


Kao što je sportskoj javnosti već poznato, Skupština Grada Bijeljina je amandmanom na budžet Grada Bijeljina za 2024. godinu, povećala sredstva za sport za 200.000 KM u odnosu na prethodnu godinu, te sada iznose oko 1.600.000 KM, što je značajno uvećanje, koje bi trebalo da barem u nekoj mjeri olakša funkcionisanje sportskih klubova u našem gradu.
 
Sa druge strane, Gradonačelnik grada Bijeljina, koji je u potpunosti nadležan za izvršenje budžeta, preko 60 dana ne dozvoljava da se ovo pitanje realizuje, te da klubovi dobiju preko potrebna sredstva neophodna za funkcionisanje. Naime, Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom, po Pravilniku o raspodjeli sredstava, ima obavezu kada je u pitanju sport i raspodjela sredstava za sport da pripremi dokument ,,Procenti po sportovima”, odnosno rasporedi koliko koji sport procentualno dobija sredstava od ukupnog budžeta za sport, a Savjet za sport Skupštine grada ta sredstva raspodjeljuje sportskim klubovima u okviru tih procenata.
 
Naglašavamo da Gradska uprava još uvijek nije dostavila taj dokument Savjetu za sport Skupštine grada Bijeljina, kako bi Savjet odradio svoj dio posla i klubovi mogli da nastave normalno funkcionisanje. Savjet za sport apeluje na Gradsku upravu i Gradonačelnika, da svoj dio posla odrade u najkraćem mogućem roku, jer su klubovi u Semberiji u velikim problemima, svoju poslednju tranšu su dobili davno, a sportska sezona u većini sportova je u punom jeku, jer se sportska i kalendarska godina obično ne poklapaju.
 
SAVJET ZA SPORT SKUPŠTINE GRADA BIJELjINA