OTVOREN 13. SAJAM TURIZMA I GASTROKULTURE „BIJELjINA 2024“ :: Semberija INFO ::

 

OTVOREN 13. SAJAM TURIZMA I GASTROKULTURE „BIJELjINA 2024“


U Bijeljini je danas svečano otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture „Bijeljina 2024“. Svoju ponudu predstavilo je 88 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Grčke i BiH a organizatori su za sljedeću godinu najavili i dolazak turističkih radnika iz Turske. Turistička organizacija Grada Bijeljina podnijela je najveći teret organizacije ove turističke manifestacije koja od svog prvog izdanja stoji u funkciji promocije semberskih turističkih potencijala.

-Grad Bijeljina je ponosan na rad Turističke organizacije Grada Bijeljina na čelu sa direktoricom Jasnom Abdulahagić. Zaposleni u ovoj ustanovi na čelu sa direktoricom Jasnom osmislili su i realizovali važne projekte koji su osnažili turističke kapacitete našega grada. Zajednički nastavljamo da radimo na realizaciji novih projekata kako bi još više ljudi dolazilo i provodilo svoje slobodno vrijeme u Bijeljini“, rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.



Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina istakao je da Bijeljina ima čime da se pohvali i kada je u pitanju turizam ali i kada je u pitanju gastroponuda potvrdivši opredijeljenost gradske vlasti za svaki vid podrške razvoju turizma u Bijeljini kao izuzetno važne privredne grane.

Sajam je proglasio otvorenim Denis Šulić, prvi čovjek Ministarstva trgovine i turizma u Vladi RS koji je okupljene upoznao sa pozitivnim trendovima kada je domaći turistički sektor u pitanju.



-U oblasti turizma svi statistički pokazatelji od početka ove godine su zadovoljavajući. Na nivou Republike Srpske prvi kvartal ove godine je mnogo bolji nego prvi kvartal 2023. godine. Kada je u pitanju Bijeljina, u ovom gradu je prošle godine ostvareno oko 90 hiljada noćenja a dosadašnji pokazatelji govore da su realni izgledi da do kraja ove godine pređemo magičnu cifru od sto hiljada noćenja u Bijeljini. Čestitao bih svima koji imaju udjela u razvoju turističkog sektora ovdje u Bijeljini jer radite jedan veoma bitan i važan posao – posao promocije naše kulture, istorije, prirode i našeg načina življenja“, rekao je Šulić.

Na jednom od sajamskih štandova svoje usluge je predstavio i „Novosadski sajam“ stavljajući u prvi plan sve potrebne informacije koje se tiču predstojećeg Poljoprivrednog sajma (18-23. maj) ali i Sajma turizma (28-30. novembar).



-Turistička organizacija Grada Bijeljine se prvi puta prošle godine predstavila na našem Sajmu turizma u Novom Sadu gdje smo odmah dogovorili saradnju za naredni period. Kao rezultat tog dogovora mi smo ovdje u Bijeljini i mogu da izrazim zadovoljstvo načinom organizacije cjelokupnog sajma. Naročito mi je drago da Turistička organizacija Grada Bijeljina ima jednu ovako mladu i profesionalnu ekipu što je, iz vlastitog iskustva to možemo potvrditi, dobar preduslov daljeg rasta i razvoja sektora turizma ovdje u Semberiji“, rekla je za „Semberije INFO“ Biljana Petrin ispred Novosadskog sajma.
 
Semberija info