SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA: SJEDNICA SKUPŠTINE 4. APRILA :: Semberija INFO ::

 

SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA: SJEDNICA SKUPŠTINE 4. APRILA


Sjednica Skupštine grada, održaće se 4. aprila, a datum su usaglasili predstavnici klubova odbornika i stranaka koje čine Skupštinu na međustranačkom sastanku. Predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević nakon sastanka je izjavio da je dnevnom redu novopristiglih 46 tačaka dnevnog reda i 20 koje su ostale sa prethodnih sjednica, a koje nisu razmatrane zbog nedolaska predlagača.

-Stručna služba Skupštine će u toku dana svim odbornicima dostaviti materijale, kako bi imali vremena da se pripreme za sjednicu. Na dnevnom redu će se između ostalog naći izvještaji institucija čiji je osnivač Grad Bijeljina, odnosno, Skupština grada, kao što su Razvojna agencija, Muzej, SKUD “Semberija”, Bivbliteka “Filip Višnjić”, Centar za kulturu, JP “Vode”, Turistička organizacija, te gradonačelnika i Gradske uprave”, rekao je Đurđević i dodao da sun a dnevnom redu i tačke koje se odnose na imovinsko-pravne odnose, komunalne, naknade za troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta.



-Na dnevnom redu su i informacije PU Bijeljina o javnom redu i miru, bezbjednosti i stanju kriminaliteta, aktivnosti a suzbijanju narkomanije i društveno štetnih pojava, kao i niz programa rada, od kojih su program o održavanju javne rasvjete za tekuću godinu, održavanja javnih saobraćajnica, te prijedlog programa o korišćenju sredstava prikupljenih na osnovu promjene namjene poljoprivrednog zemljišta i td.”, pojasnio je Đurđević i naglasio da će biti usvojene sve odluke koje su u interesu svih sugrađana i grada, bez obzira ko je predlagač.

-Ukoliko predlagači ne dođu na sjednicu, Poslovnik o radu je predvidio da u slučaju nedolaska predlagača, ta tačka se skida sa dnevnog reda. Skupština je i po tom pitanju zauzela pomirljiv stav, da se sve odluke koje su u interesu građana i grada, usvajaju”, rekao je Đurđević.

(Semberija info)