Pokret za Bijeljinu se najodlučnije zalaže za vođenje snažne, aktivne pronatalitetne politike. :: Semberija INFO ::

 

Pokret za Bijeljinu se najodlučnije zalaže za vođenje snažne, aktivne pronatalitetne politike.


Pokret za Bijeljinu se najodlučnije zalaže za uvođenje većih mjera podrške majkama sa troje i više djece, ali i vođenje snažne, aktivne pronatalitetne politike.

- Naši odbornici u Skupštini Grada Bijeljine će na prvim sjednicama inicirati donošenje odluke o pozitivnoj diskriminaciji po kojoj će majke sa troje i više djece biti u kategoriji koja će imati prednost za zapošljavanje u lokalnoj i državnoj upravi, u javnim institucijama i preduzećima.

- Tražimo i tražićemo u Skupštini da Grada Bijeljina iz bužeta plaća troškove vrtića, školskog pribora, užine, ali i da odvaja dio iznosa u vidu stipendije za pomoć u školovanju ove djece.

- Mladi bračni parovi sa troje i više djece moraju imati povlaštene kamate za kupovinu stana, pogotovu napuštenih imanja u okolini Bijeljine. To se može postići odlukom Vlade Srpske da se kamata kod IRB RS ili sufinasiranjem kamate iz gradskog budžeta.

- Prevoz đaka iz ove grupe mora sve vrijeme školovanja biti besplatan. Školovanje na fakultetima u Srpskoj i Srbiji mora biti besplatan.
Pokret za Bijeljinu pokreće i inicijativu da prevoz svih učenika na području Grada, ali i Srpske bude u potpunosti besplatan i da se po ugledu na druge države vrši posebno označenim i obojenim autobusima.

- Pokret za Bijeljinu kao politička organizacija koja okuplja mlade ljude kojima su Bijeljina i Srpska na srcu kreiraće i niz drugih mjera koje u suštini ne koštaju mnogo, ali kojima se može postići cilj da se mladi bračni parovi odluče na rađanje troje i više djece. Upozoravamo da je prosjek starosti našeg društva oko 45 godina i da ćemo, ako ne preduzememo ove mjere uskoro imati više penzionera nego aktivnih radnika.

Za mladost koja stvara društvo po mjeri svih!

Za mladu i aktivnu Republiku Srpsku!

Pokret za Bijeljinu