EPISKOP FOTIJE PRIMIO U POSJETU DELEGACIJU HIRURGA :: Semberija INFO ::

 

EPISKOP FOTIJE PRIMIO U POSJETU DELEGACIJU HIRURGA


Njegovo Preosveštenstvo Episkop zvorničko-tuzlanski g. Fotije primio je u posjetu, delegaciju Udruženja hirurga Republike Srpske i druge ugledne goste.

Prijemu su prisustvovali dr Siniša Maksimović, predsjednik Udruženja hirurga Republike Srpske i dr Bojan Radovanović, specijalista opšte hirurgije iz Beograda sa dugogodišnjim iskustvom u abdominalnoj hirurgiji i hirurgiji kila trbušnog zida.

Nakon usavršavanja u Hong Kongu dr Radovanović obavlja prvu laparoskopsku operaciju preponske kile u Srbiji 1995. godine, a zatim uvodi u redovni program laparoskopske operacije incizionalnih, želudačnih kila kao i druge operacije iz domena abdominalne hirurgije.

Usavršava se u Minhenu, Amienu i Briselu. Dr Radovanović trenurno radi na uvođenju eTEP endoskopske procedure u redovnu upotrebu kod operacija incizionalnih kila. Koautor je prve i jedine knjige o hirurgiji kila u Jugoslaviji koja je izdata 1988. godine i urednik je vodiča dobre prakse za hirurgiju preponskh kila koje je izdalo Ministarstvo zdravlja Srbije.

Prijemu su prisustvovali i drugi ugledni ljekari kao i domaćin skupa, prof. dr Zlatko Maksimović direktor bijeljinske bolnice.

Bolnica „Sveti Vračevi“ Bijeljina bila je domaćin velikog skupa hirurga, a organizatori radionice „Laparoskopske operacije ventralnih kila eTEP metodom“, bili su  Udruženje hirurga Republike Srpske i Odjeljenje za hirurške grane bijeljinske bolnice.