Održana promocija knjige „Priče i pjesme mladog pisca iz Bijeljine“ autora Cvijetina Dragića :: Semberija INFO ::

 

Održana promocija knjige „Priče i pjesme mladog pisca iz Bijeljine“ autora Cvijetina Dragića


U prostorijama JU Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ Bijeljina večeras je održana promocija knjige „Priče i pjesme mladog pisca iz Bijeljine“ autora Cvijetina Dragića.



Cvijetin Dragić, autor knjige „Priče i pjesme mladog pisca iz Bijeljine“ istakao je da je ovu knjigu posvetio svojoj majci, a inspiraciju da napiše ovu knjigu pronašao je u događajima koje je on proživeo, ali i proučavanjem mnogih pisaca i filozofa i ovom prilikom se zahvalio svima koji su ga podržali.



-Knjiga je veoma šarenolika, posvećena je prvenstveno mojoj majci, ali i djeci, jer u njoj se nalaze i dječije pjesmice, te priče koje mogu inspirisati svakog čovjeka, ali svakog mladog tinejdžera. Jedna od tema u knjizi je i ljubav, jer je ona u današnjem svijetu izgubila svoju draž, jer se svodi na koristoljublje i interes i ona se nije izgubila samo prema svom voljenom, prijateljima, bližnjima, nego i roditeljima koji su stub porodice i veoma bitni za postojanje. Pored ljubavi, jedna od tema je i sloboda, jer je ona u današnjem svijetu veoma ugrožena i čovjek je izgubio smisao pojma slobode i sam njen pojam je ugrožen. Ljudi su izgubili pravo na slobodu govora i mišljenja, a to je veoma bitno da bi se mogli iskazati problemi u današnjem društvu. Svi događaji koje sam proživeo inspirisali su me da se posvetim ovoj knjizi i moja poruka svima je da nikada ne odustaju od svoje djece i da se bore za njih kao što se moja majka borila za mene u tom teškom periodu, jer se suze i trud uvijek isplate“, istakao je mladi pisac Cvijetin Dragić i naglasio da bi volio da bude inspiracija mladim ljudima da se bave književnošću, ali i da se bore za svoje snove i ideale.



Bratislav Bata Delić, glavni i odgovorni urednik Kulturno izdavačkog centra „Srpska kuća“ iz Požarevca kazao je da se on bavi afirmacijom mladih pisaca u Srbiji, dijaspori i Republici Srpskoj.



-Drago mi je da sam otkrio jednog ovako divnog dječaka koji je imao veliku podršku od strane svojih roditelja, škole koju pohađa, kao i biblioteke što je urodilo plodom. Ja mislim da će knjiga „Priče i pjesme mladog pisca iz Bijeljine“ imati  veoma dobre kritike jer on se bavi pisanjem i priča i pesama i nastavićemo s njim da radimo, kao i na otkrivanju još mladih pisaca. U pripremi je i 10. Zbornik književnog stvaralaštva mladih Republike Srpske i mogu reći da kada sam pokretao projekat za afrmaciju mladih pisaca da sam se iznenadio brojem dece u RS koja pišu i pesme i priče. U zbornicama su se do sada našla dela od oko 8.000 dece iz Republike Srpske. Ja sam čovek koji je stvorio „grad“ od preko 20.000 mladih pisaca u Srbiji, dijaspori u Republici Srpskoj i sada konkurišem za Ginisovu knjigu rekorda i smatram da ću svu ovu decu uspeti da predstavim i da celom svetu pokažem koliko smo mi nadarena nacija i po pitanju književnosti“, istakao je Delić.



-Izuzetno je važno da podržavamo svu talentovanu i darovitu djecu našeg grada, a Cvijetin je zaista sjajan dječak koji je napisao i pjesme i priče, te pobijedio na nagradnom konkursu i dobio izdanje svoje prve knjige. Biblioteka će uvijek stajati iza svakog mladog i talentovanog učenika našeg grada“, istakla je Željana Arsenović, direktorka JU Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ .





(Semberija info)