BIJELjINA: U KOVID BOLNICI SEDAM PACIJENATA :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: U KOVID BOLNICI SEDAM PACIJENATA


“Situacija u Kovid bolnici je stabilna. Smanjuje se broj pacijenata na bolničkom liječenju, kao i broj upućenih pacijenata, ali kliničke slike su i dalje veoma teške” izjavila je danas  infektolog bijeljinske bolnice dr Aleksandra Radojčić. Ona je navela da je trenutno na liječenju u  Kovid bolnici sedam (7) bolesnika, od kojih su troje (3) na respiratorima, a jedno (1) na kiseoničnoj terapiji. U protekla 24 sata obavljen je jedan (1) prijem.



“Ako nastavimo da se pridržavamo propisanih mjera zaštite protiv virusa korona i sprovodimo vakcinaciju, možemo da se nadamo da epidemiju držimo pod kontrolom, odnosno, nećemo imati teško oboljelih koji zahtijevaju
bolničko liječenje. Međutim, ako se ne budemo ponašali disciplinovano i ne budemo proveli vakcinaciju kako smo planirali, vrlo brzo možemo očekivati, možda čak i polovinom avgusta, porast broja novooboljelih”, rekla dr Radojčić.

Ona je navela da do povećanja broja pozitivnih na virus korona mogu uticati i migracije stanovništva koje se u većem obimu očekuju tokom ljeta zbog godišnjih odmora.

Prema izvještaju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, za protekla 24 sata u Srpskoj je registrovano 13 novozaraženih osoba virusom korona od kojih je jedna osoba iz Bijeljine.

​JZU Sveti Vračevi Bijeljina