Vučić: Srbija će uvijek biti uz narod na KiM, nikada neće dozvoliti njegov progon :: Semberija INFO ::

 

Vučić: Srbija će uvijek biti uz narod na KiM, nikada neće dozvoliti njegov progon


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija uvijek biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji i da nikada neće dozvoliti njegov progon, ali da "uvek i u svakom trenutku treba da postupamo najmudrije i najpametnije".

-Naša zemlja ne sme da bude pod udarom sankcija. Može da bude ukoliko su potpuno izmišljene i neopravdane, ali da mi učinimo nešto, da tome doprinesemo, ne smemo ni na koji način. Moramo da čuvamo celu Srbiju i njen napredak - poručio je Vučić, gostujući na RTS-u.

Govoreći o pripadnicima kosovske policije koji su juče uhapšeni, rekao je da je moguće da oni stvarno nisu znali gdje se nalaze, ali i da je moguće da su imali neke ozbiljnije planove.

-Moguće je da su imali neke ozbiljnije planove, jer smo našli neke spiskove Srba. To je ono o čemu sam ja govorio, da su oni imali određene informacije i da su neke ljude čekali, da li zbog likvidacije ili potencijalnog hapšenja, potpuno je svejedno. Apsolutno je neprimereno - rekao je predsjednik Srbije.

Naveo je da kada neko upadne sa takvim oružjem na teritoriju koju kontrolišu vaše oružane snage, taj čin prije svega morate da posmatrate kao teroristički akt.

-Oni za teroristički akt optužuju Srbe kada ih jednim kamenom gađaju, a ne kada vam upadnu sa automatskim puškama i pištoljima - rekao je Vučić.

Dodao je da su pripadnici kosovske policije savladani bez ijednog ispaljenog metka, kao i da se srpska strana ponašala odgovorno i ozbiljno, "onako kako se jedna suverena država ponaša".

Poručio je da „predstoji teška borba i teško vreme, ali da sav taj teror treba izdržati i sačuvati mir i sigurnost“, te da narod mora da bude ujedinjen i jedinstven.

(Glas Srpske)