Posjeta ministra Šeranića djeci koja ljetuju u Bečićima u okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske – 2023. godine“ :: Semberija INFO ::

 

Posjeta ministra Šeranića djeci koja ljetuju u Bečićima u okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske – 2023. godine“


Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić sa saradnicima posjetio je danas djecu koja se nalaze na desetodnevnom ljetovanju u Bečićima, u okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske – 2023.godine“.

U Bečićima trenutno boravi četvrta ovogodišnja smjena od 120 djece iz Banjaluke, Laktaša, Bijeljine i Nevesinja, uz stručnu podršku vaspitača i stručnog osoblja.

Najmlađi učesnici projekta su za ministra i ostale goste uz pomoć stručnog osoblja, koji rade sa njima tokom boravka, pripremila priredbu i pokazali svoje talente.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić istakao je da je uvijek srećan kada je okružen dječijom radošću i vedrinom.

Istakao je da mu je posebno drago što vidi da djeca u Projektu kvalitetno provode vrijeme, druže se, stiču nova iskustva, ohrabruju jedni druge, jačaju samopouzdanje i afirmišu potencijale.



,,Ovaj projekat je izuzetno važan za njihovo odrastanje i razvoj, posebno kod osjetljivih kategorija djece, zbog čega mu posebnu pažnju posvećujemo i svi mi u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite i Vladi Republike Srpske“, kaže ministar Šeranić.

,,U proteklih 20 godina projekat ,,Socijalizacija djece Republike Srpske“ obuhvatio je više od 36.000 učesnika, od čeka preko 29.000 djece, iz svih opština Republike Srpske“, podsjeća direktor Jović.



Tokom 2023.godine, u periodu od 1.juna do 24.septembra projektom će biti obuhvaćeno oko 1.700 djece, u 13 smjena.

Projekat „Socijalizacija djece Republike Srpske“ realizuje JU Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske, u saradnji sa ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, a na osnovu Zakona o dječijoj zaštiti Republike Srpske i finansijsku podršku Vlade Republike Srpske.