Nešković: Nema pravde za 3.267 ubijenih Srba Srednjeg Podrinja i Birča :: Semberija INFO ::

 

Nešković: Nema pravde za 3.267 ubijenih Srba Srednjeg Podrinja i Birča


Sjećanje na stradale Srbe srednjeg Podrinja obaveza je svakog zvaničnika Republike Srpske i naša je sveta dužnost da se okupljamo u Bratuncu svakog jula i svjedočimo da Republika Srpska pamti naše žrtve za slobodu. Nažalost 31 godinu nakon rata nema pravde za Srbe Srednjeg Podrinja i Birča, poručio je danas u Bratuncu Želimir Nešković, delegat SDS u Domu naroda  BiH.
 
“Posebno danas boli što za zločine nad Srbima Srednjeg Podrinja niko nije odgovarao, što zloglasni generalni Armije BiH Srednjeg Podrinja danas mirno žive i rade u Sarajevu. Danas moramo  napomenuti da za 3.267 stradalih Srba u srednjem Podrinju i Birču. niko nije odgovarao”, poruka je Neškovića.


 
Zvaničnici Srpske demokratske stranke gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, načelnik Lopara dr Rado Savić, delegat SDS u Domu naroda BiH dr Želimir Nešković, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ognjen Bodiroga i dr Mirjana Orašanin položili su danas vijence kod Spomen-krsta na groblju u Bratuncu i odali počast za 3.267 stradalih Srba u srednjem Podrinju i Birču.