Vučić: U naredna 24 časa javnosti će biti predstavljeni iskazi očevidaca dešavanja u Banjskoj :: Semberija INFO ::

 

Vučić: U naredna 24 časa javnosti će biti predstavljeni iskazi očevidaca dešavanja u Banjskoj


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će "u roku od 24 sata" javnosti biti predstavljeni dokazi i iskazi očevidaca koji su bili na licu mjesta na Kosovu gdje su Srbi ubijeni.

On je naveo da se Srbija neće smiriti dok se ne sazna istina o tome šta se dogodilo u Banjskoj gdje je ubijen albanski policajac i najmanje trojica Srba.

"Kada je osmorica policajaca ubijeno u Sjevernoj Makedoniji to nisu bili teroristi. Ali kada je albanski policajac, koji nije ni trebao da bude na tom mjestu, ubijen, svi Srbi do četrnaestog koljena moraju da budu istraženi, pohapšeni i ubijeni", rekao je Vučić na društvenoj mreži Instagram.

On je ocijenio da je proteklih sedam dana bilo najteže za Srbiju zbog događaja na Kosovu i kampanje protiv Beograda.

"Ali mi imamo prijatelje, oni nisu brojni, ali su hrabri i dostojanstveno štite poredak Ujedinjenih nacija i pravo glasa malih nacija. Mi ćemo nastaviti da ulažemo u bezbjednost Srbije", naveo je Vučić.

On je izjavio da ga ne interesuje ko će da vrši pritisak na Srbiju niti kojim lažima misle da povrijede Srbe. 

"Moramo da se ujedinimo, da čuvamo zemlju Srbiju. Nezavisnost Kosova možete da sanjate. Srbija će čuvati povelju UN-a, čuvaće Rezoluciju 1244 i čuvace svoju teritorijalnu cjelovitost", rekao je Vučić.


BETA / BHRT