Tradicionalni 8. Međunarodni forum o saradnji. :: Semberija INFO ::

 

Tradicionalni 8. Međunarodni forum o saradnji.


Razvojna agencija Republike Srpske i Razvojna agencija Srbije i ove godine organizuju tradicionalni 8. Međunarodni forum o saradnji. Forum se održava 2. i 3. novembra 2023. godine u Nišu, u prostorijama Naučno-tehnološkog parka.

Forum će na jednom mjestu okupiti privrednike iz zemalja regiona i EU, državnih institucija i privrednih komora, razvojnih agencija i drugih organizacija koje pružaju podršku privredi s ciljem razmjene iskustva, promovisanja njihovih proizvoda i usluga, kao i uspostavljanja novih poslovih kontakata i buduće saradnje.

Prethodnih sedam Foruma okupili su više od 1.200 učesnika - privrednika i relevantnih institucija iz Republike Srpske i Republike Srbije, ali i Slovenije, Austrije, Mađarske, Turske, Rusije, Kine i drugih zemalja.

Centralni događaj i ovogodišnjeg Foruma biće Međunarodni poslovni susreti za preduzeća i klastere koji se organizuju pod okriljem Evropske mreže preduzetništva.

Učešće na poslovnim susretima je besplatno. Ove godine fokus događaja je na inovacijama i održivosti a mogu učestvovati preduzeća iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, mašinske i metalne industrije, drvne i građevinske industrije, tekstila, automobilske industrije, hrane i poljoprivrede, energetske efikasnosti, plastike i proizvoda od plastike i turizma.

U okviru pratećeg programa Foruma biće održane panel diskusije o različitim temama kao što su digitalizacija, održivi razvoj, značaj naučno-tehnoloških parkova u razvoju privrede, a sve sa ciljem predstavljanja najboljih praksi, umrežavanja ideja, razmjene informacija, kao i pronalaženja potencijalnih partnera za realizaciju projekata od zajedničkog interesa.

Registracija za učešće na Forumu je do 31. oktobra na službenoj internet stranici događaja:
8th-international-cooperation-forum-serbia.b2match.io


Daliborka Gavrilović-Kujundžić
Viši stručni saradnik za odnose s javnošću