Zbog Dodikovog dolaska u Sarajevu pojačano prisustvo policije :: Semberija INFO ::

 

Zbog Dodikovog dolaska u Sarajevu pojačano prisustvo policije


Foto: Glas Srpske
U Sarajevu će danas biti pojačano prisustvo policije, posebno na širem području oko zgrade Suda BiH u Opštini Novi grad, a povodom zakazanog ročišta i dolaska predsednika Republike Srpske, Milorada Dodika.

Neke najave govore da bi se ispred zgrade Suda moglo naći više stotina osoba, pa se pretpostavlja da Milorad Dodik neće ući na zvanični ulaz u zgradu Suda BiH, nego VIP procedurom kao štićena osoba, a sve u cilju da bi se izbjegao bilo kakav incident.

Iako nema zvaničnih najava moguć je dolazak i određenog broja pristalica lidera SNSD-a u Sarajevo kako bi mu i na taj način dali podršku, što je razlog da stepen bezbjednosti i broja policijskih snaga na terenu bude dodatno podignut.

Dodik i vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika za Republiku Srpsku Miloš Lukić trebalo bi da se izjasne o krivici po optužnici za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita, kojeg Srpska ne priznaje za visokog predstavnika u BiH.

Ročište je zakazano za 13 sati.

Dodikov advokat Goran Bubić rekao je juče da je bilo vladavine prava i pravne države, do ove faze postupka nije trebalo ni da dođe.

(Tanjug)