Državljaninu BiH 12 godina zatvora za brutalno ubistvo trudne supruge :: Semberija INFO ::

 

Državljaninu BiH 12 godina zatvora za brutalno ubistvo trudne supruge


Foto: Screenshot / YouTube
- Viši sud u Podgorici osudio je danas na 12 godina zatvora državljanina BiH sa boravkom u Baru Dalibora Nikolića (33) za svirepo ubistvo trudne supruge Zumrite Nerde (27) u januaru prošle godine.

Više državno tužilaštvo zatražilo je od suda maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, ali je Nikolić dobio 12 godina zatvora za krivično djelo nasilje u porodici.

Nakon sprovedenog postupka sud je našao da u odnosu na navedeno krivično djelo kod okrivljenog nema umišljaja, zbog čega je prekvalifikovano i proglašen je krivim za krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici za koje je predviđena kazna zatvora od tri do 12 godina, navodi se u obrazloženju Višeg suda.

Baranka Zumrita Nerda imala je 27 godina i troje djece kada ju je, u januaru 2022. godine, nevjenčani suprug pretukao do smrti.

U optužnici je navedeno da je Nikolić 15. i 16. januara osam sati tukao ženu nakon svađe, dok se njihovo troje maloljetne djece - od 10, osam i četiri godine nalazilo u porodičnoj kući.

Nerda je primila više desetina udaraca pesnicama i improvizovanom bejzbol palicom.

Nikolića je uhapsila policija na graničnom prelazu sa Srbijom Dobrakovo 17. januara prošle godine - dan nakon što je ostavio pretučenu ženu u besvjesnom stanju i troje maloljetne djece ispred Opšte bolnice u Baru.
Nerda je od posljedica prebijanja umrla 22. januara u Kliničkom centru Crne Gore.

(Nezavisne)