Vučić iz Davosa: Srbija kreće u realizaciju velikih planova :: Semberija INFO ::

 

Vučić iz Davosa: Srbija kreće u realizaciju velikih planova


Izvor: Beta (S. T.) / BHRT

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas da je stigao u Davos, gdje će prisustvovati Godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma.

Vučić je na Instagramu napisao da, iako smatra da će 2024. biti posebno teška za cijeli svijet, Srbija "sa mnogo nade i entuzijazma" kreće u realizaciju velikih "snova i planova".

"O njima ću u narednim danima razgovarati sa brojnim liderima, investitorima i poslovnim ljudima", objavio je predsjednik Srbije, uz video koji pokazuje njegovo putovanje helikopterom švajcarske vojske u popularni ski i konferencijski centar u Alpima.

Tokom boravka u Davosu Vučić će učestvovati na sesiji Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana, a planirano je i da prisustvuje panelima Vraćanje vjere u globalni sistem i Izgradnja Evrope budućnosti, kao i diskusiji na temu Novo evroazijsko svitanje.

U Davosu će Vučić imati niz bilateralnih susreta sa svjetskim i evropskim zvaničnicima, kao i brojnim predstavnicima međunarodnih organizacija, finansijskih institucija i vodećih globalnih kompanija.

U Davosu je sinoć počeo 54. Godišnji sastanak Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) gdje će se će okupiti brojne javne ličnosti, šefovi država ili vlada, partnerske kompanije Foruma, vodeći stručnjaci i predstavnici civilnog društva.