Kremlj: EU pravi neprijatelja od Rusije kako bi opravdala trošenje milijardi dolara za Kijev :: Semberija INFO ::

 

Kremlj: EU pravi neprijatelja od Rusije kako bi opravdala trošenje milijardi dolara za Kijev


Фото - РТРС

Izvor: Sputnjik / RTRS

​Evropske zemlje pumpaju javno mnjenje saopštenjima o mogućem ratu sa Rusijom jer moraju da nastave da prave sliku neprijatelja, izjavio je sekretar za štampu ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

- Moraju da nastave da vajaju neprijatelja, da to rade teksturno, istaknuto, kako bi opravdali povećanje troškova - rekao je Peskov televiziji Rusija 1.

Kako je primjetio predstavnik Kremlja, 50 milijardi evra izdvojenih Kijevu – "s jedne strane, za EU ​​to nije ozbiljna suma, ali je, s druge strane, značajna u kontekstu kriznih pojava koje se manifestuju u ekonomijama zemalja Evropske unije".

On je podjetio da je njemačka motor Evrope.

- Čitavi sektori njemačke privrede gube svoju atraktivnost i konkurentnost. I, naravno, u svijetlu toga, najbolje je skrenuti pažnju stvaranjem neke vrste neprijatelja i održavanjem ove slike. I za to, po njihovom shvatanju, vjerovatno nema boljeg od nas - zaključio je Peskov.

Lideri 27 zemalja EU su 1. februara na samitu u belgijskoj prestonici odlučili da iz budžeta zajednice izdvoje 50 milijardi evra za finansijsku podršku Ukrajini tokom četiri godine.