Na području Bijeljine pronađena labaratorija za proizvodnju i uzgoj indijske konoplje :: Semberija INFO ::

 

Na području Bijeljine pronađena labaratorija za proizvodnju i uzgoj indijske konoplje



 Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina u saradnji  sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministrastva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini  proveli su 14.02.2024. godine,  operativnu akciju na području grada Bijeljina. Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini izvršili su pretrese  na tri  lokacije na području grada Bijeljine.



Prilikom pretresanja pronađena je i privremeno oduzeta labaratorija za uzgoj indijske konoplje, kojom prilikom je izuzeto 270 komada stabljika ,,Indijske konoplje“, kao i pripadajuća oprema (grijalice, klima uređaji, termometri, specijalne lampe, ventilatori, vještačko gnojivo, filteri i druga elektro oprema), jedna puška, mobilni telefoni i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Od strane policijskih službenika po naredbi postupajućeg tužioca lišeni su slobode B.D. i A.A. iz Bijeljine.
Navedena lica će uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima ,, Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i ,,Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ danas biti predata u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu.
 
 
PORTPAROL
Aleksandra Marić