Tegeltija preuzeo dužnost direktora UIO BiH :: Semberija INFO ::

 

Tegeltija preuzeo dužnost direktora UIO BiH


Novoimenovani direktor Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija danas je preuzeo tu dužnost.

Tegeltija je u sjedištu UIO BiH u Banjaluci dužnost preuzeo od odlazećeg direktora Mire Džakule.

Podsjetimo, Zoran Tegeltija je 18. maja imenovan za direktora Uprave za indirektno oporezivanje, a do imenovanja je bio na poziciji ministra finansija i trezora Bosne i Hercegovine.

Ime novog ministra finansija i trezora BiH još nije poznato, iako je bilo najavljivano da će se znati do primopredaje dužnosti direktora UIO.

Mediji su ranije prenijeli da bi novi ministar mogao biti odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka i vanredni profesor na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci Srđan Amidžić, ali zvanične potvrde o tome nije bilo. 

Ono što je poznato, jeste da bi ta funkcija svakako trebala pripasti kadru SNSD-a, jer prema koalicionom sporazumu njima pripada.

Ovim ministarstvom će od danas rukovoditi zamjenik ministra finansija i trezora BiH Muhamed Hasanović (SDP), sve do okončanja procedure imenovanja novog ministra.

Odluku o imenovanju novog ministra donosi predsjedavajuća Savjeta ministara BiH Borjana Krišto, a potvrđuje je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.


​BHRT