Ocu učenika koji je ranio nastavnika u Lukavcu jednomjesečni pritvor :: Semberija INFO ::

 

Ocu učenika koji je ranio nastavnika u Lukavcu jednomjesečni pritvor


Opštinski sud u Lukavcu odredio je jednomjesečni pritvor ocu dječaka koji je u srijedu pucao iz vatrenog oružja u nastavnika u Osnovnoj školi "Lukavac Grad".

On je osumnjičen za krivično djelo zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika i krivično djelo neovlašćeno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje.

Klix prenosi da je pištolj iz kojeg je 13-godišnjak pucao, kako istraga dosad upućuje, pripadao  njegovom preminulom djedu, a dječakov otac ga po proceduri nije predao policiji.

Maloljetni bivši učenik Osnovne škole Lukavac Grad je u srijedu ujutru u prostorijama škole ispalio nekoliko hitaca u pravcu nastavnika engleskog jezika Nedima Osmanovića. Njega je jedan hitac pogodio napravivši prostrelnu ranu, a nedugo nakon događaja on je hitno prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, gdje je operisan.

Policija je nakon pucnjave obavila pretres kuće po nalogu suda i tužilaštva te su uhapsili i dječakovog oca.

Prema Krivičnom zakonu FBiH, ovaj maloljetnik ne može krivično odgovarati za učinjeno. Kako su ranije pojasnili iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, zakonske odredbe nalažu da cjelokupan događaj mora biti dokumentovan, a sve nadležne institucije svoje izvještaje će dostaviti tužilaštvu.

(Nezavisne)