Konaković o mogućim blokadama: Možemo i mi opstruisati Košarca :: Semberija INFO ::

 

Konaković o mogućim blokadama: Možemo i mi opstruisati Košarca


Izvor: Glas Srpske

SARAJEVO - Ukoliko se ostvare Dodikove najave da u Savjetu ministara bude blokirano sve što se odnosi na oblast odbrane dok je Zukan Helez ministar, i mi možemo blokirati sve što se tiče spoljne trgovine dok je ministar Staša Košarac.

Poručio je ovo ministar spoljnih poslova BiH i lider NiP, Elmedin Konaković komentarišući jučerašnju izjavu predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika da nijedna odluka iz sektora bezbjednosti neće proći Savjet ministara BiH dok je Zukan Helez ministar.

Na pitanje da li će doći do novih blokada s obzirom na Dodikove najave, Konaković je istakao da tom logikom i oni mogu reći da ništa iz spoljne trgovine neće proći dok je Staša Košarac ministar, ali da to nije put kojim žele ići.

Slično mišljenje dijeli i premijer Federacije BiH i lider SDP, Nermin Nikšić koji je rekao da blokade nisu opcija. On je otkrio da se izvinio Dodiku kada je saznao da je zbog glasanja u Parlamentarnoj skupštini BiH blokirana dodjela novca bolnici u Republici Srpskoj.

- Evo jedna pikanterija, ja sam se izvinio Dodiku za rušenje projekta dodjele novca za bolnicu u Republici Srpskoj na državnom parlamentu – rekao je Nikšić.

Dodao je da neće pristati na ucjene koje bi se mogle odnositi na zahtjev za smjenu Heleza.

Konaković i Nikšić su gostujući u Centralnom dnevniku na Face televiziji govorili i o jučerašnjim događajima u Banjaluci i protestu stotinjak pripadnika Boračke organizacije Republike Srpske zbog najavljenog dolaska članova SDP BiH i njihovih gostiju u Banjaluku na obilježavanje dana ZAVNOBiH, koji se u FBiH obilježava kao dan državnosti BiH.

Konaković je upitao da li je normalno da neko pokuša zabraniti predsjedniku stranke da uđe u svoje prostorije, misleći na protest ispred Gradske organizacije SDP u Banjaluci.

– Pazite, predsjednik SDP dolazi u svoje prostorije i to neko želi zabraniti – rekao je Konaković.

On je istakao da je Dodik najmanje pozvan da govori o Banjaluci jer je u tom gradu izgubio na izborima.

– Nismo mi tjerali Dodika da sa nama slavi dan državnosti, mi se njemu ne prilagođavamo, šta nas briga šta on tome misli. Nikada mi neće zabraniti da dođem u dio Republike Srpske u koji se meni ide – istakao je Konaković. On je pohvalio pripadnike MUP RS da su profesionalno obavili svoj posao, prenosi Srpska info.