Na dva točka kroz 15 gradova: Biciklisti krenuli ka Banjaluci :: Semberija INFO ::

 

Na dva točka kroz 15 gradova: Biciklisti krenuli ka Banjaluci


Iz Beograda danas je startovala tradicionalna biciklistička trka Beograd-Banjaluka u kojoj će biciklisti iz 30 zemalja proći trasom dugom oko 600 kilometara kroz 15 gradova u Srbiji i Republici Srpskoj.


Trka je startovala sa Trga Republike iz Beograda u 12 časova, a veliko finale očekuje se u subotu, 22. aprila, u Banjaluci oko 15 časova. Trka se vozi od Beograda, a prolazi kroz Bijeljinu, Vlasenicu, Doboj, Novi Grad, Prijedor, pa sve do Banjaluke.

Nakon starta biciklisti prolaze kroz Obrenovac, potom kroz Šabac, zatim preko graničnog prelaza Badovinci, koji će biti otvoren i biciklisti će proći bez zaustavljanja, dok će veliko finale prve etape biti u Bijeljini, gdje će biciklisti voziti tri kruga.

Trka sutra ulazi u drugu etapu od Bijeljine preko Zvornika, gdje je prvi prolazni cilj te etape, preko Papraće, a cilj je u Vlasenici.

Nakon toga, u petak, 21. aprila, trka se seli u Doboj, gdje je start treće etape, a biciklisti voze od Doboja preko Banjaluke, Prnjavora, Tunjice, Omarske. Završetak treće etape je u Prijedoru, gdje će voziti dva kruga.

Posljednjeg dana, u subotu, 22. aprila, biciklisti startuju u Novom Gradu, pa prolaze kroz Kostajnicu, Kozarsku Dubicu, Gradišku, Laktaše, a veliko finale se očekuje u Banjaluci oko 15 časova.

Trka se vozi u četiri etape od danas do subote, 22. aprila, uz učešće više od 170 biciklista iz preko 30 zemalja, što je prema pravilima Međunarodne biciklističke unije.

Biciklistička trka “Beograd-Banjaluka” već niz godina je u kalendaru Svjetske biciklističke unije i predstavlja jedan od najvećih sportskih događaja koji zajednički organizuju Srbija i Republika Srpska.

Održavanje ovog događaja podržali su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstvo omladine i sporta Srbije i Predstavništvo Srpske u Srbiji.

Vlade Republike Srpske i Srbije proglasile ovu trku od najveće važnosti za paralelne specijalne veze Srpske i Srbije iz oblasti sporta.


Glas Srpske