Drama na plaži u Hrvatskoj: Ptica napala dječaka, zamalo mu iskopala oko :: Semberija INFO ::

 

Drama na plaži u Hrvatskoj: Ptica napala dječaka, zamalo mu iskopala oko


Na istraskoj plaži u Banjolama, na dijelu prema rtu Bumbište, pretkraj prošle sedmice, gnjurac je napao 12-godišnje dijete dok je bilo u plićaku, pokušavajući staviti masku za ronjenje.

Gnjurac mu je došao s leđa te ga počeo snažno udarati kljunom po tijelu i glavi, koncentrišući se na oči.

"Prošli smo horor, ali s dobrim završetkom. Oči su, srećom, ostale čitave, samo je donji kapak dobro uštinut", rekla je za istra24 majka napadnutog djeteta, još potresena od napada gnjurca na dijete.

Priča kako je to bio sasvim običan dan na kupanju.

 "U jednom trenutku smo opušteno sjedili na plaži, a u drugom trenutku smo se borili s pticom koja je pokušavala iskopati oči našem djetetu. Dijete je počelo vrištati i pokušavalo se odbraniti od agresivne ptice. Isprva nismo ni shvatili šta se događa. Muž je zatim skočio u more te zgrabio dijete i odvukao ga iz mora. Gnjurac se nakon napada udaljio", rekla je majka djeteta, srećna jer je ipak sve prošlo bez težih povreda, iako je donji kapak djeteta dobro uštinut.

Čudno joj je, kaže majka, da je gnjurac napao dijete bez ikakvog povoda, barem onog vidljivog, jer niti je u blizini bilo gnijezdo, niti su u blizini bili njegovi mladunci.

 "Ne pamtim da se takvo šta dogodilo na istarskim plažama. Napao je iz čista mira", kazala je majka za istra24.

(Nezavisne)