Dječak izmislio priču kako ne bi otišao na kontrolni: "Kruži crni kombi, otimaju djecu" :: Semberija INFO ::

 

Dječak izmislio priču kako ne bi otišao na kontrolni: "Kruži crni kombi, otimaju djecu"


Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da je navode na društvenim mrežama da nepoznata lica koristeći crni kombi u beogradskom naselju Mirijevo pokušavaju da otmu djecu nudeći im bombone, izmislio maloljetnik da ne bi otišao na kontrolnu vježbu.

"Molimo građane da na društvenim mrežama ne šire neprovjerene informacije, jer to izaziva paniku i uznemirenost mnogih roditelja, već da ako imaju bilo kakvu informaciju o nekom krivičnom djelu da se jave u najbližu policijsku stanicu ili pozovu na 192", apelovali su iz MUP-a, prenosi Tanjug.

MUP ukazuje da je nakon izvršenih provjera utvrđeno da su netačni jučerašnji navodi na društvenim mrežama da nepoznata lica koristeći crni kombi pokušavaju da otmu djecu nudeći im bombone.

"Nakon što je policiji u Mirijevu dječak (11) u pratnji roditelja prijavio da su ga 'napali ljudi iz crnog kombija', policijski službenici su nakon razgovora utvrdili da je maloljetnik sve izmislio kako ne bi otišao na kontrolnu vježbu, što je i priznao", saopštila je policija.

MUP precizira da je ideju da tako nešto izmisli maloljetnik dobio "nakon što je vidio lažne vijesti o crnom kombiju na društvenim mrežama".

"Takođe, ističemo i da iznošenje i prenošenje lažnih vijesti ili tvrdnji koje izazivaju paniku ili narušavaju javni red i mir predstavlja krivično djelo izazivanje panike i nereda", navodi se u saopštenju.

Po društvenim mrežama se već nekoliko dana dijele fotografije vozila stranih tablica uz tvrdnju da osobe koje se nalaze u vozilima pokušavaju da kradu djecu.

Po oznakama na tim objavama, osim Beograda, su se pominjali i drugi gradovi po Srbiji, poput Leskovca i Prokuplja.

Iz MUP-a su naveli da su i do njih stigla obavještenja koja se šire društvenim mrežama, ali da su u pitanju lažne vijesti, prenosi RT Balkan.

(Tanjug)