Kosovska policija upala u "Rajsku banju", istjerani radnici :: Semberija INFO ::

 

Kosovska policija upala u "Rajsku banju", istjerani radnici


  Izvor: Glas Srpske

​ZVEČAN - Pripadnici kosovske policije upali su u hotel i banjski kompleks "Rajska banja" Banjskoj, mjestu u opštini Zvečan i istjerali radnike.

Zamjenik komandira za region sjever Veton Eljšani je rekao da policija u ovom trenutku samo asistira Kosovskoj agenciji za privatizaciju koja smatra da navedeni objekat nema adekvatnu dozvolu za rad, piše RTS.

-Oni rade svoj posao, mi asistiramo. U vezi toga šta se dešava, najvjerovatnije da će taj objekat preuzeti Agencija za privatizaciju i više detalja nemamo. Ako Agencija objekat daje nekome drugom ili samo plombira, o tome nemamo informacije. Mi ćemo biti tu dok se to ne završi - naveo je Eljšani. 

Kancelarija za KiM je saopštila da "politički ekstremisti u Prištini uživaju u zlostavljanju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a „posebno to vole da rade na naše velike nacionalne i verske praznike".

-Tako su i danas, na Svetog Nikolu, pripadnici Kurtijeve policije upali u kompleks "Rajska banja“, u opštini Zvečan, i odande potpuno bespravno i pod pretnjom silom isterali radnike koji rade na održavanju istoimenog hotela i restorana. Srbima je na ovaj način još jednom iz Prištine poručeno da nemaju pravo na razvoj svojih lokalnih zajednica, niti pravo na posao i socijalnu sigurnost - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, osim što su ovom demonstracijom sile još jednom napadnuta kolektivna prava srpskog naroda, prekršeno je i u današnjem svijetu neprikosnoveno pravo na nepovredivost imovine, jer ekstremisti iz Prištine i opštinama i Srpskoj pravoslavnoj crkvi i privatnim licima na sjeveru pokrajine sad već svakodnevno, bez ikakve zadrške i potrebe da se za to pravdaju, na najbezočniji način povređuju i otimaju imovinu.

-Priština je i na ovaj način potvrdila svoju nameru sveobuhvatne okupacije severa Kosova i Metohije i poručila da Srbija nema pravo da na bilo koji način pomaže svom narodu, budući da je turističko-rekreativni kompleks "Rajska banja“ jedna od strateških investicija Beograda na severu Kosova i Metohije. Granice bezobrazluka i bahatosti Kurtija i njegovih siledžija očito ne postoje, i jasno je da je današnja akcija Prištine u selu Banjska deo plana etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Naglašeno je da će i o ovom napadu informisati međunarodnu zajednicu, uključujući i posrednike u dijalogu Beograda i Prištine.

Objekat "Rajska banja" otvoren je 2019. godine, a finansirala ga je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.