ĐURĐEVIĆ: GRIJEŠE ONI KOJU BORBU ZA SRPSKU SVODE NA LIČNU PRIČU :: Semberija INFO ::

 

ĐURĐEVIĆ: GRIJEŠE ONI KOJU BORBU ZA SRPSKU SVODE NA LIČNU PRIČU


Član Glavnog odbora SNSD-a Aleksandar Đurđević istakao je danas da mnogo griješe oni, pogotovo iz Republike Srpske, koji borbu za očuvanje Srpske i okupljanja građana na tom fonu, svode na ličnu i političku priču.
 
„Oni izgleda nisu svjesni koliko toga srpski narod može izgubiti ako popusti u ovom trenutku“, izjavio je Đurđević povodom izjava narodnog poslanika Liste “Za pravdu i red“ Nebojše Vukanovića i predsjednice ,,Narodnog fronta" Jelene Trivić.
 
Đurđević, koji je i predsjednik Skupštine grada Bijeljina,  podsjetio je da je i sam bio na jednom skupu - na međuentitetskoj liniji kod Lopara, gdje se više hiljada ljudi okupilo da pošalje jasnu poruku da Srbi ne žele da žive u zemlji u kojoj će biti građani drugog reda i gdje će izabrane predstavnike Srba progoniti zato što sprovode volju srpskog  naroda.
 
„Volja srpskog naroda je da ne damo šume, vode, poljoprivredna zamljišta, imovinu Republike Srpske. Naši očevi su ginuli da bi napravili okvir za život po našoj mjeri. Ostaćemo na tom putu glasni. Došlo je do crvene linije, koja se ne smije preći. Dalje ne može - granica postoji“, naglasio je Đurđević.
 
On je ukazao i na  tendencije koje se tiču međunarodne politike i politike Sarajeva, a to je da uzimaju koliko mogu.
 
„Ako ne pružimo jasan otpor, oni će ići do kraja, napraviti unitarnu BiH, nećemo više imati Republiku Srpsku, niti moći da sami uređujemo svoj životni prostor“, upozorio je Đurđević.