​SAVEZ OPŠTINA I GRADOVA REPUBLIKE SRPSKE: ODBOR ZA SOCIJALNU POLITIKU :: Semberija INFO ::

 

​SAVEZ OPŠTINA I GRADOVA REPUBLIKE SRPSKE: ODBOR ZA SOCIJALNU POLITIKU


Izvor: Semberija info / O. Stjepanović

Osnivački sastanak Odbora za socijalnu politiku Saveza opština i gradova održan je u Bijeljini, a učestvovali su predstavnici iz 25 jedinica lokalne samouprave. Generalni sekretar SOGRS Aco Pantić je istakao da je Odbor stalno radno tijelo koje svoje prijedloge, inicijative, sugestije i mišljenja, predlaže predsjedništvu Saveza, Skupštini Saveza i drugim zainteresovanim stranama.



Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Vladimir Makarić izjavio je da je za što bolju zdravstvenu zaštitu ključna dobra saradnja sa jedinicama lokalne samouprave.

- Sa Savezom opština i gradova imamo dobru saradnju i plod saradnje su različite zajedničke aktivnosti, a vjerujem da će i osnivanje Odbora za socijalnu politiku SOGRS, doprinijeti da zajedničkim snagama idemo u nove pobjede ka rješavanju socijalne problematike u Republici Srpskoj”, rekao je Makarić.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici iz Makedonije koji vode regionalni projekat čiji naziv je “Socijalna prava za ranjive grupe”, a Savez opština i gradova je partner regionalnog projekta. Koordinator programa Boran Ivanoski iz sekretarijata NALAS u Skoplju (regionalna organizacija koja pokriva 13 Saveza u regionu jugoistočne Evrope), rekao je da je cilj mreže da podrže Saveze i izgrade njihove kapacitete.

- Osnivanjem Odbora za socijalnu politiku SOGRS, Savez će ojačati u smjeru komunikacije lokalne samouprave preko Saveza do centralne vlasti u cilju poboljšanja nivoa socijalne politike na lokalnom nivou”, rekao je Ivanoski.