Republika Srpska :: Semberija INFO ::

 

69. Izbor deset najboljih sportista Srpske: Najbolji Božidar Vučurević


Foto: Дражан Поздеровић
  Izvor: Glas Srpske

BANjALUKA - Džudista Leotara Božidar Vučurević ponio je titulu najboljeg sportiste Republike Srpske u 69. Izboru "Glasa Srpske". Za hercegovačkog takmičara treća nominacija bila je srećna.

21.27 Prisutnima se obratio Radovan Višković, predsjednik Organizacionog odbora ovogodišnje manifestacije

21.14 - Najbolji sportista Srpske je Božidar Vučurević (džudo)
 
21.13 -Na drugom mjestu je Nikola Drljić (odbojka).
 
21.12 - Na trećem mjestu je Marina Kurteš (karate). Nagradu joj je uručio najbolji sportista 2022. Pavle Dujaković
 
21.07 - Za najboljeg sportistu iz Republike Srpske koji nastupa pod zastavom Srbije proglašen je Nemanja Majdov. Nagradu je preuzeo Lazar Ždrale

21.06 "Zlatno pero - Limun Papić" Slobodanu Babiću

21.05 - Plakete za sportski poduhvat godine primili su košarkaški reprezentativac Srbije i junak sa Svjetskog prvenstva u Manili Boriša Simanić, kao i džudo sudija Mladen Vuković, koji je na Balkanskom prvenstvu spasio život takmičarki iz Albanije.

21.01 - Četvrti je Kosta Kondić (košarka)

20.59 - Na petoj poziciji je Matej Rašić (streljaštvo)

20.58 - Andrej Nedić (tenis) zauzeo je šesto mjesto

20.56 - Uroš Gutić (atletika) je na sedmom mjestu

20.55 -Na osmom mjestu je Nikola Drobnjak (kik-boks)

20.54 -Deveti je Vladimir Stanković (rukomet)

20.54 - na 10. mjestu je Nikola Ćetković (fudbal)

20.48 Počelo proglašenje 10 najboljih sportista Republike Srpske

20. 46 - Ministarstvo porodice, omladine i sporta uručilo je priznanja za deset najperspektivnijih sportista i jednog sportistu sa invaliditetom.

20.44 - Plaketa posthumno dodijeljena je Ružici Kokezi, proslavljenoj reprezentativki Jugoslavije i treneru, koja je osnovala Džudo klub Atos u Mrkonjić Gradu.

20.43 - Ministarstvo porodice, omladine i sporta uručilo je priznanja za deset najperspektivnijih sportista i jednog sportistu sa invaliditetom.

20.42 - Nagrada za najboljeg trenera pripala je Slobodanu Kecmanu, koji je vodio juniore Igokee do titule u FIBA Ligi šampiona. Nagradu je dodijelila direktor Sektora za marketing "Glasa" Nataša Mikulić

20.37 - Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu pripala je članu Košarkaškog kluba invalida Vrbas Peri Kuzmanoviću.

20.35 - Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i rukometni trener Dragan Marković dobili su plakete za specijalne i paralelne veze između Republike Srpske i Srbije. Nagrada za najboljeg trenera pripala je Slobodanu Kecmanu, koji je vodio juniore Igokee do titule u FIBA Ligi šampiona.

20.34- Ove godine dodijeljene su plakete za doprinos razvoju i podršku sportu koje su pripale kompaniji "m:tel" i "Elektroprivredi Republike Srpske". Nagrade su primili generalni direktori Jelena Trivan i Luka Petrović.

20.33 - Specijalno priznanje za jubilej pripalo je košarkaškom klubu Igokea, koji je proslavio 50 godina postojanja. Priznanje je dodijalila glavna i odgovorna urednica „Glasa Srpske“ Borjana Radmanović Petrović

20.30 - U sklopu "Glasove" manifestacije Radio-televizija Republike Srpske je za najbolji sportski događaj u 2023. godini proglasila ATP turnir 250 Srpska open. Nagradu je uručila direktor RTRS-a Dijana Milanković, a nagradu je primio predsjednik Teniskog saveza Srpske Draško Milinović

20.28 Stručni žiri na čijem čelu je bio predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković imao je težak zadatak da na najbolji način ocijeni sve rezultate i uspjehe mladih takmičara te da ih vrednuje na pravi način.

20.20 U ime organizatora okupljenima se obratila glavna i odgovorna urednica "Glasa Srpske" Borjana Radmanović-Petrović.

- U godini na izmaku naši sportisti su radili upravo ono što smo svi od njih očekivali, bilježili su odlične rezultate u domaćim i međunarodnim okvirima, čime su otežali posao našem stručnom žiriju. Zanimljiva je činjenica da je, za razliku od prethodnih godina, ovaj put čak 13 strukovnih saveza na listu kandidata za najbolje predložilo sportiste koji ranije nisu bili dio "Glasovih" akcija. A to govori mnogo. Govori da je ovaj prostor nepresušan izvor talenata koji će uvijek i rado dobiti podršku u "Glasu", na svim našim platformama. Nema uspjeha sportista iz Republike Srpske u ovoj godini koji nije ostao zabilježen na našim stranicama. Tako će biti i ubuduće, u narednoj, olimpijskoj godini - navela je, između ostalog, Radmanović-Petrović.

**

Prošle godine laureat je bio karatista Pavle Dujaković, a večeras malo poslije 21 časa biće poznat njegov nasljednik i novi sportski vladar Republike Srpske.

Legendarni srpski košarkaški trener i predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković je predsjednik stručnog žirija. Pored Maljkovića, žiri broji još osam članova. U izboru najboljih pomagali su i pomoćnik ministra sporta Mario Đuran, proslavljeni rukometaš Borca koji je trenutno trener ORK Banjaluka Bojan Unčanin, legendarna košarkašica Mladog Krajišnika Aleksandra Mušić te slavni kik-bokser Draženko Ninić, koji je 2002. i 2003. godine bio najbolji sportista Republike Srpske.

Tu su još urednik sportske redakcije Radio-televizije Republike Srpske Dragan Novaković, kao i "Nezavisnih novina" Goran Karać te urednik sportske rubrike "Glasa Srpske" Darko Dragičević i član iste redakcije Milan Zubović.

Pored izbora deset najboljih sportista, biće dodijeljeno još 15 nagrada-plaketa i to u kategorijama: najbolji sportista iz Republike Srpske, najbolji trener, ambasador sporta (tri nagrade), specijalno priznanje za jubilej godine, plaketa za doprinos jačanju specijalnih i paralelnih veza Srpske i Srbije iz oblasti sporta (dvije), priznanje za razvoj i podršku sportu (dvije), nagrada za izuzetne rezultate u paraolimpijskom sportu, plaketa za izuzetan sportski poduhvat godine (dvije), plaketa za sportski događaj godine, "Zlatno pero - Limun Papić" namijenjeno najboljeg sportskom novinaru i plaketa posthumno.

Kao i prethodnih godina Ministarstvo porodice, omladine i sporta nagradiće najperspektivnije sportiste, kojima će priznanja uručiti ministarka Selma Čabrić.

Organizacija

Na čelu Organizacionog odbora ovogodišnje manifestacije je premijer Republike Srpske Radovan Višković, koji se po drugi put nalazi u ovoj ulozi, kao i 2020. godine. U organizaciju 69. Izbora deset najboljih sportista uz "Glas Srpske" i medijskog pokrovitelja Radio-televiziju Republike Srpske uključile su se brojne institucije, preduzeća i privredni subjekti.