Mladi rukometaši Bijeljine prvi u Španiji :: Semberija INFO ::

 

Mladi rukometaši Bijeljine prvi u Španiji


Mladi rukometaši Bijeljine, dječaci rođeni 2009/2010. godine osvojili su prvo mejsto na turniru održanom u Španiji (Ljoret de Mar, blizu Barselone).

Oni su u finalnom susretu savladali ekipu Esportiu Castelldefels sa više negop ubjedljivih 32:20. Osim toga treba istaći kako je za najboljeg igrača proglašen desni bek tima iz Semberije, Pavle Kapor.



Samim time su na najbolji mogući način reprezentovali svoj klub, grad Bijeljinu, Republiku Srpsku i Rukometni savez Republike Srpske. Do šampionskog pehara došli su više nego zasluženo, i igrali su najbolji rukomet. Prvo su u grupnoj fazi ostvarili sve tri pobjede protiv dosta kvalitetnih rivala.



Nakon toga su u eliminacionoj fazi bili bolji od: B.M. Polinya 39:11, Sant Andrey 26:18, da bi u polufinalu savladali Viljareal kojeg su dobili sa 31:30, i to poslije boljeg izvođenja sedmeraca. Zapažen nastup ostvarili su i dječaci rođeni 2007/2008. godine koji su u grupnoj fazi ostvarili dvije pobjede uz jedan poraz i završili su na drugom mjestu iza slavne Barselone.



Dječacima iz Rukometnog kluba Bijeljina i njihovom maestralnom treneru Obrenku Miljkoviću na ovom velikom uspjehu među prvima je čestitao Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Turnir je trajao od 1. do 6. aprila, a na njemu su nastupile 24 ekipe iz Norveške, Njemačke i Španije, dok su klinici Bijeljini bili jedini učesnici iz Republike Srpske i BiH.



Ovu priliku su iskoritili da se kupaju na moru, ali i da uživo pogledaju utakmicu prve ekipe Rukometnog kluba Barselona, dok su istovremeno obišli čuveni stadion Fudbalskog kluba Barselona