Poraz Lajovića poslije sedam pobjeda u nizu :: Semberija INFO ::

 

Poraz Lajovića poslije sedam pobjeda u nizu


Dušan Lajović je poražen u trećem kolu Mastersa u Madridu. Srpski teniser je poslije velike borbe poražen od Nijemca Jana-Lenarda Štrufa, 65. na svjetskoj listi, 6:7 (2), 6:3, 6:3. Meč je trajao dva sata i 13 minuta i treba reći da je Štruf uspio da prekine Lajovićev niz od sedam usazopnih pobeda.

Dušan je nedavno trijumfovao na Srpska openu u Banjaluci, pobijedio je tamo Filipa Krajinovića, Gregoara Barera, Novaka Đokovića, Miomira Kecmanovića i Andreja Rubljova, potom u Madridu Džejsona Kublera i Feliksa Ožea-Alijasima. Ipak, Nijemac je ovog puta bio raspoložen za igru i u osmini finala će se sastati sa boljim iz duela Kahin - Tijafo.

​Lajović je dobro počeo, na 5:4 je imao set loptu na servis Nijemca, nije je iskoristio, ali je zato ubjedljiv bio u taj-brejku, dobio ga je sa 7:2. Štruf je zaigrao bolje u nastavku, napravio brejk u osmom gemu i potom odservirao za 6:3. Imao je Lajović u drugom gemu seta odluke četiri brejk lopte, nije ih iskoristio. Kažnjen je u petom gemu, tada je Štruf došao do tog brejka prednosti, da bi potom drugim, u devetom gemu, završio posao.


RTRS