Finale Kupa BiH: Vrbas želi duplu krunu :: Semberija INFO ::

 

Finale Kupa BiH: Vrbas želi duplu krunu


ZENICA - Košarkaški klub invalida Vrbas nalazi se na korak do osvajanja duple krune. Nakon što su prethodno prigrabili devetu uzastopnu šampionsku titulu u Premijer ligi, sada ih čeka finale Kupa BiH gdje imaju veliku šansu da dođu do još jednog trofeja


 Njihov rival u borbi za pehar biće stari znanac, KIK Zmaj, a ovaj susret na programu je 3. maja u Zenici sa početkom od 12.30 časova.

- Sigurno je da naš tim čeka još jedan težak susrert sa ekipom iz Gradačca.

Ono u što sam siguran, a to je, da će igrači pružiti dobru partiju i da kruna toga treba da bude naša pobjeda i osvajanje Kupa BiH. Samim tim bi na najbolji mogući način završili sezonu u BiH u kojoj smo već uzeli titulu, i to sa maksimalnim učinkom. Poslije nastupa u Zenici okrenućemo se pripremama za finale NLB lige koje se igra 21. maja u Ljubljani gdje će nam opet rival biti Zmaj - izjavio je predsjednik KKI Vrbas Marinko Umičević.

Banjalučani su dosad četiri puta osvajali Kup BiH, i iskreno se nadaju još jednom peharu.

- Svi smo optimisti uoči ovog finalnog susreta u koji ulazimo potpuno spremno. Igraćemo maksimalno oprezno i odgovorno kako bismo na kraju došli do pobjedničkog trofeja.

O rivalu je suvišno pričati, uvijek su naše međusobne utakmice dopadljive i sigurna sam da će tako biti i ovog puta, kao i da ćemo se mi na kraju radovati - jasna je kapiten Vrbasa Biljana Nedić. Četiri utakmice u tekućoj takmičarskoj sezoni odigrali su ovogodišnji finalisti Kupa BiH i sve četiri pobjede ostvarili su Banjalučani.

U borbi za premijerligaške bodove igrači KKI Vrbas slavili su prvo u Gradačcu 82:61, potom i u Banjaluci 91:52, u NLB ligi u Podgorici 88:77, te na kvalifikacionom turniru Evrokup 1 odigranom u dvorani "Borik" kada je bilo 67:66.


Glas Srpske