KK „ŠAMPIONI“ - TRI MEDALjE ALEKSANDRA SAŠE ŽIVANOVIĆA :: Semberija INFO ::

 

KK „ŠAMPIONI“ - TRI MEDALjE ALEKSANDRA SAŠE ŽIVANOVIĆA


U organizaciji Karate saveza Bosne i Hercegovine u Zenici je u subotu, 29. aprila održano Državno karate prvenstvo za djecu. Učestvovalo je 112 klubova sa 885 takmičara koji su nastupili u 72 kategorije.

Karate klub „Šampioni“ iz Bijeljine su na ovom  prvenstvu učestvovali sa 15 takmičara koji su nastupali u 15 pojedinačnih i dvije ekipne kategorije: Marija Arsić, Emilija Bogdanović, Iva Dokić, Mihajlo Gavrić, Nikolina Gavrić, Pavle Ljubojević, Milica Marić, Dimitrije Marković, Jakov Perić, Božidar Simikić, Sergej Stevanović, Vuk Stevanović, Vanja Stojanović, Zoran Stojanović i Aleksandar Saša Živanović.



Ovogodišnje Prvenstvo BiH za djecu proteklo je u znaku Aleksandra Saše Živanovića koji je osvojio tri medalje! Jednu zlatnu medalju osvojio je u ekipnoj konkurenciji u katama za dječake 2009. godište (ekipa Jakov Perić, Božidar Simikić i Aleksandar Saša Živanović), drugu zlatnu medalju je osvojio u pojedinačnoj konkuranciji u katama za dječake U14 dok je bronzana medalja osvojena u borbama za U14, -50kg.



I ženska ekipa KK „Šampioni“ osvojila je medalju u katama. Ekipa koju su činile Marija Arsić, Emilija Bogdanović i Nikolina Gavrić osvojile su bronzanu medalju u kategoriji djevojčica 2009. godište.
Pored medalja u ekipnoj, u pojedinačnoj konkurenciji bronzane medalje su osvojili Jakov Perić (borbe, U14, -45kg), Emilija Bogdanović (borbe, U14, -44kg) i Milica Marić (borbe, djevojčice 13 godina, -49kg). 



- Zadovoljni smo postignutim rezultatima. U sportu je jako važan kontinuitet a ja punog srca mogu reći da nakon sjajne generacije koju čine sadašnji juniori i mlađi seniori, Lazar Marković, Aleksandar Novicki, Nikola Zelenović Blagojević, Sinan Paljevac i Miloš Simić, Karate klub „Šampioni“ dobijaju novu generaciju šampiona u najmlađim kategorijama“, izjavio je za „Semberija INFO“ Milorad Marković, trener KK „Šampioni“.



Pored podizanja mladih generacija uspješnih karatista u ovom bijeljinskom klubu ne odustaju ni od svojih starijih takmičara. U periodu od 27. do 30. aprila trojica Šampiona su učestvovala na WKF Svjetskoj karate 1 ligi za mlade u Španiji. Na ovom takmičenju je učešće uzelo 2198 karatista iz 64 zemlje svijeta a Bijeljinu su predstavljali Aleksandar Novicki, Miloš Simić i Sinan Paljevac. Od navedenog trojca Miloš Simić je došao najbliže medalji zauzevši sedmo mjesto u borbama u konkurenciji juniora, -76kg.