BIJELjINSKI KARATISTI UČESTVOVALI NA INTERNACIONALNOM KARATE KAMPU U SLOVAČKOJ :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINSKI KARATISTI UČESTVOVALI NA INTERNACIONALNOM KARATE KAMPU U SLOVAČKOJ


Takmičari KK "UNSU" i KK "Šampioni" iz Bijeljine, zatim KK "Šampion" iz Modriče i KK "Srpski soko" iz Zvornika vratili su se iz Slovačke (Banska Bystrica) gdje su u sastavu tima Regionalnog karate saveza Birča, Majevice, Semberije i Posavine (BMSiP) bili dijelom internacionalnog karate kampa koji već drugu godinu organizuje CMK "Banska Bystrica" uz podršku slovačke Karate federacije.


 


-Ovo je druga godina zaredom kako sportisti iz naše regije učestvuju na ovom prestižnom kampu, a ove godine pored njih učešće su uzeli kadeti, juniori i seniori iz Češke, Poljske, Mađarske i domaćina Slovačke. Kamp je trajao šest dana u kojima se velikim intenzitetom radilo tri puta dnevno. Kompletan program rada zaokružen je organizacijom mečeva mješovitih timova po uzrasnim selekcijama, a nakon toga međusobnih ekipnih mečeva učesnika, takođe prema uzrasnim kategorijama. Uslovi za rad, masovnost, takmičarski i trenerski kvalitet najveće su odlike ovog kampa. Uzimajući sve u obzir, sigurno je da su svi učesnici na najbolji način započeli pripreme za nastavak takmičarske sezone u kojoj ih očekuje pregršt važnih takmičenja", stoji u saopštenju za javnost Regionalnog karate saveza BSMIP.


 
Boravak u Slovačkoj je iskorišten za preciziranje i unapređenje buduće saradnje na svim nivoima. 
 
-Pored sportskih aktivnosti druženje i gostoprimstvo od strane organizatora je bilo više nego odlično i kao učesnici smo prezadovoljni kampom u svim aspektima", utisci su sportista i trenera Gorana Ivkovića i Milorada Markovića učesnika kampa.