FK „PODRINjE“ PREKO SLAVIJE DO OSMINE FINALA KUPA RS :: Semberija INFO ::

 

FK „PODRINjE“ PREKO SLAVIJE DO OSMINE FINALA KUPA RS



Tokom jučerašnjeg dana odigrana je većina utakmica 1/16 finala Kupa „Dr Milan Jelić“. U Janji su snage odmjerili domaćin, FK „Podrinje“ i prvoligaš, FK „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva. Iako su gosti slovili kao favoriti za prolaz dalje mlada ekipa iz Janje se nije dala pobijediti. Regularni dio meča je završen sa po jednim pogotkom u mrežama oba tima.



Poveli su domaći u 18. minuti preko Filipa Jovičića, a samo dva minuta kasnije Nikola Bjeloš je pogodio za izjednačenje. Tako je ostalo do kraja meča, a kako ni produžeci nisu donijeli promjeru rezultata pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Prisebniji su bili fudbaleri Podrinja koji su pogodili sve šuteve sa bijele tačke dok su gosti iz Sarajeva prvi penal promašili a, ispostaviće se, posljednji penal u seriji golman Podrinja, Branislav Ružić odbranio je Goranu Pavloviću. Strijelci za FK „Podrinje“ u penal seriji bili su: Nebojša Stevanović, Filip Jovanović, Amar Mehmedović i Semir Ibrišimović.

- Nakon teškog poraza i jako lošeg izdanja naše ekipe na Sokolcu u drugom kolu Druge lige RS, sada je ekipa Podrinja pokazala svoje pravo lice i sasvim zasluženo prošla u osminu finala Kupa. Ono što nas posebno raduje je odnos prema igri i borbenost mlade ekipe Podrinja. Na ovoj utakmici u rosteru naše ekipe bilo je 16 igrača ispod 21 godine, a priliku za igru je dobilo njih devet koji su, treba to pomenuti, prošli omladinske selekcije naše ekipe“, stoji u saopštenju za javnost FK „Podrinje“ Janja.


FK „Podrinje“ Janja