PREDSJEDNIK KMF RADNIK: SREĆA PRATI HRABRE :: Semberija INFO ::

 

PREDSJEDNIK KMF RADNIK: SREĆA PRATI HRABRE



Pred nastupe u glavnoj rundi Lige šampiona u futsalu, koju ekipa KMF "Radnik MD Shop" igra u Češkoj, pričali smo sa predsjednikom kluba, gospodinom Pantelijom Mićićem, koji nam je ispričao o počecima bijeljinske futsal priče, kao i ambicijama kluba u narednom periodu.

Gospodine Mićiću, možete li nam reći par rečenica o tome kako ste odlučili da se upustite u ovu avanturu?

-Polovinom 2020. godine sa grupom entuzijasta i ljubitelja futsala odlučio sam da ponovo pokrenemo klub, te da krenemo od samog početka. Startovali smo iz najnižeg ranga takmičenja (Druga futsal liga RS), bez puno pompe i velikih očekivanja. Srčanost momaka koji su tada nosili plavi dres je preovladala. Mi smo vjerovali u njih ali ih nismo opterećivali rezultatima. Ta naša odluka je i bila dobra, jer bez te vrste tenzija rezultati su počeli da dolaze. Cilj nas u upravi je bio plasman u najveći rang bh. futsala, a neka naša želja je bila da u periodu od pet godina izborimo i nastup na evropskoj sceni.

Titule su se redale, kao na traci. Vaš osvrt na te ostvarene rezultate...

-Kao što sam rekao, uvijek smo sezonu počinjali skromno, ali smo znali svoje mogućnosti i mogućnosti momaka na terenu, te smo išli iz utakmice u utakmicu. Titulu u Drugoj ligi RS smo ostvarili bez poraza, te smo u tom stilu željeli da nastavimo i dalje. Odmah je došla titula i osvajanje Prve lige RS, te plasman u Premijer ligu BiH, čime smo ispunili jedan od naših ciljeva. Pred premijerni nastup u elitnom rangu bh. futsala u Bijeljinu smo vratili sve one futsal igrače koji su iz našeg grada otišli da igraju na strani i napravili jednu zdravu takmičarsku atmosferu u kojoj se znalo gdje je čije mjesto. Cilj u prvoj sezoni nam je bio ulazak u doigravanje, a posle toga korak po korak i dokle dođemo. Kockice su se poklopile, te smo se u svom premijernom nastupu u Premijer ligi okitili titulom prvaka BiH.

Ispred Vas je i nastup u glavnoj rundi futsal Lige šampiona, kakve su ambicije u tom takmičenju?

-Kao što Vam je poznato, preliminarnu rundu tog takmičenja smo igrali u Albaniji, te sa dvije pobjede u dva meča izborili nastup u glavnoj rundi futsal Lige šampiona. U periodu od 24. do 29. oktobra ove godine očekuje nas nastup na turniru glavne runde, koji se igra u Plzenu (Češka), a gdje su nam protivnici prvaci Češke, Danske i Letonije. I tamo idemo da pružimo što bolji otpor, a zašto ne i da prođemo dalje, ako nam se za to ukaže prilika.

Domaće prvenstvo je počelo prethodnog vikenda, branite titulu prvaka...

-Svi kažu da je titulu teže odbraniti, nego je osvojiti, ali mi želimo da pehar prvaka ponovo donesemo u Bijeljinu, te da opet igramo u evropskim takmičenjima. Takođe, želim napomenuti da nam je cilj i odbrana titule pobjednika Kupa Republike Srpske, kao i što bolji nastup u Kupu BiH.

I na kraju, imate li još šta da poručite našim čitateljima...

-Želim napomenuti da ni veće ekipe iz regiona, sa mnogo dužim stažom, sa mnogo većim budžetima, nisu uspjeli da stave svoje timove na evropsku mapu futsala i to je nešto što još više raduje i povećava naše uspjehe. Takođe, za mene kao predsjednika kluba kao i za ostale članove uprave ovo što smo postigli do sada je veliki uspjeh, te smo ponosni na ove momke koji pišu istoriju futsala u Bijeljini. Naravno nećemo stati, i dalje napadamo i idemo naprijed karakterističnom igrom za našu ekipu, takozvanom, igrom na višak.


Semberija info - I. Gutić