Milionske kazne u F1, vozači se bune :: Semberija INFO ::

 

Milionske kazne u F1, vozači se bune


Foto: Tanjug
Vozači Formule 1 u narednom periodu mogli bi da plaćaju čak i milionske kazne za incidente koje prave. Odluka FIA je da se maksimalna kazna koja može da bude izrečena vozaču podigne sa 250.000 evra na čak milion, što je naišlo na jak odjek kod vozača koji ne shvataju za šta će tačno biti ovoliko "udarani po džepu".

Brojni vozači Formule 1 podigli su glas zbog novih promjena, a u centru pažnje posebno bi mogli da se nađu oni koji voze za "manje" timove i imaju skromnije plate. Navodno, pojedini vozači u Formuli 1 zarađuju upravo oko milion evra godišnje, za sve trke koje se voze u okviru jedne sezone!

"Nemam nikakvu ideju šta bi zaslužilo kaznu od milion evra. To je stvarno ogroman iznos, a neki vozači zarađuju manje od toga", rekao je Šarl Lekler kada je saznao šta se sprema.

Kazna se ne sviđa ni Luisu Hamiltonu, višestrukom šampionu.

"Moramo razmisliti kakvu poruku šaljemo gledaocima. U ovoj industriji ima puno novca i puno toga moramo učiniti kako bi se taj novac bolje rasporedio. To je jedini način na koji će od mene dobiti taj milion", rekao je Britanac.

Kevin Magnusen je istakao kako je kazna od milion evra smiješna, Danijel Rikardo je napomenuo da je zastrašujuća, a Fernando Alonso bio je bez dlake na jeziku.

"Ovo ne zvuči prikladno. Naš sport se već sada smatra elitnim, a ovo će samo povećati takvu percepciju. Stalno pokrećemo neke teme o održivosti, okolini, svi se trudimo kako bismo ovaj sport učinili pristupačnijim za sve, tako da kada stavite ove velike brojke kao kazne, to nije u redu", istakao je španski vozač.

(Tanjug)