USPJELA RADNIKOVA GENERALNA PROBA PRED LIGU ŠAMPIONA, SLAVLjE U SARAJEVU :: Semberija INFO ::

 

USPJELA RADNIKOVA GENERALNA PROBA PRED LIGU ŠAMPIONA, SLAVLjE U SARAJEVU


Futsaleri Radnika su se i sa drugog gostovanja na startu sezone vratili neporaženi. Ovaj put, Semberci su slavili na gostovanju u Sarajevu protiv domaćeg GFC Sarajevo 6:5.

Bila je ovo prilično naelekrisana utakmica, dosta se prigovaralo sudijama današnje utakmice Vedranu Marčinku i Oliveru Kožulu, a na kraju trijumf upisuje gostujuća ekipa koja pravi sjajnu uvertiru za predstojeći turnir Glavne runde Lige šampiona u Češkoj.

Krenulo je sjajno po Radnik, jer poslije dvije asistencije Dejana Pavlovića i pogodaka Mirka Marinkovića i Daniela Jovića imaju 2:0 nakon pet minuta igre. U 12. minutu dolaze i do trećeg gola, vlastitu pmrežu pogađa Muanis Duvnjak za 3:0.

Sve je bilo idealno za Radnik, a onda se sve i okreće. U 12. minuti crveni karton dobija Miroslav Miljković zbog prekršaja na sedam metara od gola, dobija direktan crveni karton, a Sarajevo igrača više naredne dvije minute. Uspjevaju da ga iskoriste i u 14. minuti dolaze do prvog gola preko Nedžada Hodžića. U finišu poluvremena Faruk Brkanić pogađa za 3:2 i sa tim rezultatom se ide na odmor.

Samo što je krenulo drugo poluvrijeme jedna neopreznost u Radnikovoj igri viška i Mirko Marinković iz protivničkog kornera po dijagonali pogađa nebranjenu vlastitu mrežu za 3:3.

Ipak, iskupio se brzo Marinković za ono što je uradio, pa pogađa za 4:3. No , potom slijedi još jedna neopreznost u igri viška, gubi loptu Danijel Ružičić i Muanis Duvnjak pogađa za 4:4.

Nastavio je Radnik sa svojim prepoznatljivim viškom da gradi igru, pa golovima Stefana Rakića i Mirka Marinkovića odlazi na + 2, 6:4 u 30. minuti utakmice. Uspio je Ibrahim Hršumović da smanji na 6:5 na ulasku u posljednjih pet minuta, ali do kraja više nema golova, pa Radnik slavi pobjedu.

GFC SARAJEVO - KMF RADNIK MD SHOP 5:6 (2:3)

KSC "Skenderija"Gledalaca:100Sudije: Vedran Marčinko (Mostar) i Oliver Kožul (Široki Brijeg)Strijelci: 0:1 Marinković 4, 0:2 Jović 5, 0:3 Duvnjak 12ag, 1:3 N. Hodžić 14, 2:3 Brkanić 19, 3:3 Marinković 21ag, 3:4 Marinković 23, 4:4 Duvnjak 26, 4:5 Rakić 26, 4:6 Marinković 30, 5:6 Hršumović 35Žuti kartoni:  J . Hodžić, Hršumović, Duvnjak, Mršo (Sarajevo), E. Hodžić, Marinković, Jović, Pavić, Pavlović, Trifković (trener) (Radnik)Crveni karton: Miroslav Miljković (Radnik) 12

SARAJEVO: SAlihović, Mršo, Brkanić, Duvnjak, Handžić, Halilović, Džafo, Jokić, Debelnogić, Bilić, Hršumović, N. Hodžić, Ikonić, J. Hodžić

RADNIK: Ružičić, Pavlović, Arnautović, Marinković, Pavić, Bećirović, E. Hodžić, Trifković, Jović, Miljković, Marković, Isanović, S. Hodžić, Rakić

(sportdc.net)