Mesi: Moglo je doći do tragedije na Marakani :: Semberija INFO ::

 

Mesi: Moglo je doći do tragedije na Marakani


Izvor: Beta (H.S.) / BHRT

Kapiten fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Mesi rekao je da je moglo doći do tragedije, tokom nereda uoči utakmice sa Brazilom u Rio de Žaneiru u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Argentina je noćas u Rio de Žaneiru pobijedila Brazil sa 1:0, a početak utakmice kasnio je oko pola sata zbog nereda, poslije kojih je policija krenula na navijače Argentine u sektoru za gostujuće navijače među kojima su bile porodice i prijatelji igrača.

Mesi i njegovi saigrači su otišli do tribine i pokušali da smire situaciju prije nego što su se vratili u svlačionicu.

"Bilo je loše jer smo vidjeli kako tuku ljude. Policija je, kao što se dogodilo i na finalu Libertadores, još jednom vršila represiju nad ljudima. Otišli smo u svlačionicu jer je to bio najbolji način da se sve smiri, moglo je da se završi tragedijom", rekao je Mesi, prenio je BBC.

"Razmišljate o porodicama, ljudima koji su tamo, koji ne znaju šta se dešava i bili smo zabrinutiji zbog toga nego zbog utakmice. U tom trenutku, utakmica je bila sporedna", dodao je on.

Neredi su počeli kada su se navijači Brazila i Argentine sukobili iza jednog od golova na Marakani tokom intoniranja himne, zbog čega je policija krenula pendrecima na gostujuće navijače.

Pojedini navijači su čupali stolice i gađali policiju, a drugi su utrčali na teren kako bi izbjegli gužvu.

Argentinski fudbaleri i pojedini članovi brazilske ekipe su pokušali da smire situaciju, a golman Emilijano Martines pokušao je da otme pendrek jednom policajcu.

Igrači su otišli u svlačionice kada je policija okupila argentinske navijače u odvojeni dio tribine i utakmica je počela sa pola sata zakašnjenja.

Kapiten Brazila Markinjos je sa argentinskim fudbalerima pokušavao da smiri situaciju na tribinama.

"Bili smo zabrinuti za porodice, žene i djecu koje smo vidjeli u panici na tribinama. Na terenu nam je bilo teško da shvatimo šta se dešava, situacija je bila zastrašujuća", rekao je Markinjos.

Argentina je pobijedila golom Nikolasa Otamendija u 63. minutu. 

Brazil je prvi put u istoriji izgubio utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo na svom terenu i sada je šesti na tabeli sa osam bodova zaostatka za vodećom Argentinom.

Selektor Argentine Lionel Skaloni, koji je predvodio ekipu do trijumfa na Svjetskom prvenstvu u Kataru prošle godine, rekao je da razmatra ostavku.

"Argentini je potreban selektor koji ima svu moguću energiju i koji se osjeća dobro. Moram da zastanem i da razmislim. O mnogim stvarima ću morati da razmislim", naveo je Skaloni.