BALKANSKO PRVENSTVO U ATLETICI: SREBRO I REKORD BiH ZA EMU KOVAČ :: Semberija INFO ::

 

BALKANSKO PRVENSTVO U ATLETICI: SREBRO I REKORD BiH ZA EMU KOVAČ



Izvor: Semberija info

U Beogradu je proteklog vikenda održano Balkansko dvoransko prvenstvu u atletici za starije juniore i juniorke. Na prvenstvu je učestvovalo preko 200 takmičara iz 18 zemalja.



U sklopu priprema za ovaj šampionat članica AK "Atletik" Ema Kovač dobila je poziv u reprezentaciju BiH a sjajna Bijeljinka je priliku maksimalno iskoristila osvojivši srebrnu medalju u štafeti 4x400m. Pored vicešampionske titule Balkana, Ema je sa reprezentativnim drugaricama iz štafete - Emom Mešković, Jovanom Zebić i Nikom Popić - postavila novi dvoranski juniorski rekord BiH sa vremenom 4:13.17. Ovo je ujedno i seniorski rekord BiH ali će potvrda o verifikaciji istog stići naknadno, nakon potvrde UO ASBiH. Ema je nastupila i u pojedinačnoj konkurenciji, u trci na 800m gdje je u svojoj grupi zauzela prvo, a u ukupnom plasmanu šesto mjesto.



- Moramo istaći da je ovo prva atletska medalja sa Balkanskog prvenstva koja je osvojena za grad Bijeljinu od kada postoji atletika u našem gradu. Nadamo se da će Ema u skorije vreme sa klupskim kolegama imati bolje uslove za trenažni proces i mnogo veću podršku Grada Bijeljina kako bi postizali još bolje rezultate", rekli su za "Semberija INFO" u AK "Atletik", matičnom klubu nove vicešampionke Balkana.