DOBAR NASTUP ŠAMPIONA U SLOVAČKOJ :: Semberija INFO ::

 

DOBAR NASTUP ŠAMPIONA U SLOVAČKOJ


U Bratislavi je u toku 44. Međunarodni karate turnir „Grand prix Slovakia 2024“. Radi se o jednom od najjačih karate turnira u cijeloj Evropi na kojem ove godine učestvuje 2572 takmičara iz 36 zemalja širom svijeta.

Učešće na turniru ostvarila je i ekipa Regionalnog karate saveza Birča, Majevice, Semberije  i Posavine (RKS BMSiP) koja broji 19 takmičara i takmičarki (kadeti, juniori, U21 seniori i seniori). Od navedenih 19, pet takmičara dolazi iz bijeljinskog Karate kluba „Šampioni“: Mihajla Simić, Emilija Bogdanović, Milica Marić, Mihajlo Mitrić i Aleksandar Novicki.



Aleksandar Novicki je danas pokazao da diže svoju formu pred velike turnire koji ga očekuju. Nastupio je u kategoriji mlađih seniora (U21) do 84 kilograma u kojoj se takmičilo 32 takmičara iz 25 klubova i 15 država.
Pri kraju prvog dana „Grand prix Slovakia 2024“ Novicki je u veoma jakoj konkurenciji osvojio bronzanu medalju.

I to nije sve. Milica Marić i Emilija Bogdanović su nastupile u jednoj od najbrojnijih kategorija na turniru: kadetkinje, do 47kg. Ove godine, pored Emilije i Milice, u pohodu na pobjedničko postolje bilo je još 67 karatistkinja. Milica Marić je još jednom pokazala koliki je talenat u ovom sportu: od 69 takmičarki osvojila je treće mjesto i bronzanu medalju – ispred takmičarki iz Poljske, Mađarske, Ukrajine, Slovačke...dok je Emilija Bogdanović izborila jako dobro 11 mjesto.

-Svjesni veličine ovog turnira došli smo bez velikih ambicija, tek da naši karatisti obogate svoje iskustvo nastupa na ovako velikim takmičenjima. Međutim, na kraju prvog takmičarskog dana imamo obilje takmičarskog iskustva – i dvije bronzane medalje. Želim ovom prilikom da izrazim zahvalnost mojim kolegama u Regionalnom karate savezu koji su došli na ideju i organizovali naš nastup ovdje u Bratislavi. Na ovakvim turnirima se „prave“ budući šampioni“, rekao je za „Semberija INFO“ Milorad Marković, trener KK „Šampioni“ iz Bijeljine.

(Semberija info)