STRELjAČKI KLUB „TRB“: LOV NA REKORDE I DALjE TRAJE :: Semberija INFO ::

 

STRELjAČKI KLUB „TRB“: LOV NA REKORDE I DALjE TRAJE


Proteklog vikenda u Tešnju je održano treće kolo Kadetske lige Bosne i Hercegovine u streljaštvu. U kategoriji kadetkinje, pojedinačno - vazdušni pištolj nastupila je 21 takmičarka iz sedam streljačkih klubova. Iz Streljačkog kluba „TRB“ iz Bijeljine nastupile su četiri djevojke: Sofija Rakić, Ana Perić, Marija Trifković i Andreja Mitrović.
 
Sofija Rakić je u veoma jakoj konkurenciji sa pogođenih 367 krugova, osvojila prvo mjesto i postavila novi rekord BiH u ovoj kategoriji. Perić je izborila četvrto (360 krugova), Trifković šesto (353 kruga) a Andreja Mitrović deveto mjesto (333 kruga).
 
U ekipnoj konkurenciji, kadetkinje TRB-a u sastavu Sofija Rakić, Ana Perić i Marija Trifković osvojile se ubjedljivo prvo mjesto, pogodivši skoro stotinu krugova više od drugoplasirane ekipe SK „Tešanj“. Djevojke iz Bijeljine su ukupno pogodile 1080 krugova i time postavile novi državni rekord.
 
Ne smije se zaboraviti da je prošli rekord BiH u konkurenciji kadetkinja (1071 krug) postavila upravo ova ekipa SK „TRB“ – 20. januara ove godine u okviru prvog kola Kadetske lige BiH. I rekord prije ovoga, postavila je ekipa Streljačkog kluba „TRB“ u sastavu Sofija Rakić, Andreja Mitrović i Marija Trifković u Prvenstvu BiH za kadete, drugog aprila 2023. godine u Zenici (1044 kruga). I rekord prije toga postavila je ekipa Streljačkog kluba „TRB“ u sastavu Sofija Rakić, Marija Trifković i Ana Perić u okviru drugog kola Kadetske lige BiH, februara 2023. godine u Tešnju (1030 kruga)...
 
Ovom prilikom nećemo navoditi rekorde ovih djevojaka u juniorskoj i seniorskoj kategoriji. Uzelo bi mnogo prostora.
 
(Semberija info)