Večeras se vraća Liga šampiona: Kreće nokaut faza :: Semberija INFO ::

 

Večeras se vraća Liga šampiona: Kreće nokaut faza


Foto: Tanjug/AP
Nakon nepuna dva mjeseca večeras se vraća Liga šampiona u fudbalu – najelitnije fudbalsko takmičenje.

Ostalo je 16 timova u borbi za najvrijedniji trofej u klupskom fudbalu, a večeras su na programu prva dva meča osmine finala.

Najprijatnije iznenađenje gruone faze, Kopenhagen dočekuje Mančester Siti. Danci su iza sebe ostavili Mančester junajted i Galatsaraj i tako pokazali da su itekako tvrd orah. Ipak, jasno je da će aktuelni šampion Evrope biti apsolutni favorit u ovom meču.

Mnogo više problema bi trebao imati Real Madrid koji večeras gostuje Lajpcigu koji i ove sezone igra sjajno. Kraljevi su “vječiti“ favoriti bez obzira na protivnika, ali itetako će morati biti na oprezu protiv neugodnih Nijemaca.

U srijedu se igraju još dva meča, a sastaju se Lacio – Bajern i Pari Sen Žermen – Real Sosijedad. Prostala četiri meča su na programu naredne sedmice, a koplja će ukrstiti Inter – Atletiko Madrid, PSV – Borusija Dortmund, Napoli – Barelona i Porto – Arsenal.

Potencijalni prolazak u četvrtfinale timovima donosi 10,6 miliona evra. Finale ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona odigraće se prvog juna na „Vembli“ stadionu.

(Nezavisne)