AK "Atletik" zablistao na "Međunarodnom mitingu prijateljstva 2023" :: Semberija INFO ::

 

AK "Atletik" zablistao na "Međunarodnom mitingu prijateljstva 2023"


Juče je u Sremskoj Mitrovici održan tradicionalni „Međunarodni miting prijateljstva 202“. Bio je ovo najmasovniji miting u regionu sa preko 680 učesnika u svim starosnim kategorijama. Atletski klub „Atletik“ već godinama uspjeva da se izbori za pobjednička postolja na ovakvim mitinzima pa su i juče ponovo bili najbolji ambasadori Bijeljine. Četiri puta su bijeljinski atletičari bili na pobjedničkom postolju a AK "Atletik" je dobio pohvale za rad i rezultate koje postiže.
 
-Sedam atletičara, pet atletskih disciplina, novi lični rekordi, medalje. Dva zlata i dvije bronze su osvojili naši fantastični dječaci i djevojčice uprkos povredama koje su nas pratile tokom cijelog takmičenja.


 
Ema Kovač, 2008. godište, zlatna medalja u disciplini 800m. Ema je na par minuta prije starta imala nezgodu i povrijedila nogu ali je naša najbolja atletičarka ipak odlučila da nastupi na takmičenju. Poslije istrčane trke pružena joj je medicinska pomoć nakon čega je dobila gromoglasan aplauz za izuzetnu hrabrost i želju da ne odustane. 
 
Luka Pajkić, 2008. godište, druga zlatna medalja za AK „Atletik“, ovaj put u disciplini skok u vis. Luka je pobjedio u izuzetno teškoj konkurenciji pri čemu moramo napomenuti da Luka nije imao mogućnost u punom kapacitetu trenirati ovu tehničku disciplinu jer mi nemamo adekvatne uslove za rad zimi.
 
Dragan Senić, 2009. godište, bronzana medalja u disciplini 800m sa fantastičnim novim ličnim rekordom od 2.18.86. Dragan je jedan talentovan dječak koji je za deset mjeseci treniranja uspio da se nametne konkurenciji u ovoj disciplini. Draganovo vrijeme tek dolazi i mi smo sigurni da će biti još dobrih rezultata.


 
Pavle Kovač, 2011. godište, bronzana medalja u disciplini vorteks i novi lični rekord od 54.32m. Pavle je bacao i kuglu ali zbog povrede je morao u toku takmičenja da prekine bacanja.

Katarina Banduka, 2010. godište, naša predstavnica u disciplini bacanje kugle zauzela je visoko peto mjesto sa novim ličnim rekordom od 9.71m što je odličan rezultat za djevočicu koja trenira samo pet mjeseci.
 
Inspirisali su nas Pavle Ilić, 2011. godište, koji je zauzeo 11. mjesto u disciplini 200m koju je istrčao hrabro bez obzira na povredu koju je zadobio dan ranije dok je, na drugoj strani Novak Mičić, 2014. godište, kao najmlađi takmičar u disciplini vorteks zauzeo 6. mjesto. Ponosni smo na Novaka jer je učeše uzeo u starijoj uzrasnoj kategoriji. Rezultati su odlični a povrede su sastavni dio sporta.



Najbitnije je naučiti djecu da nikada ne odustanu bez obzira na prepreke koje se pojave pred njima. Naši atletičari su položili i ovaj ispit, svi smo izuzuzetno ponosni na njih“, stoji u saopštenju za javnost Atletskog kluba „Atletik“ iz Bijeljine.
 
Grad Bijeljina zaslužuje atletski stadion jer ako u improvizovanim uslovima naši atletičari postižu ovakve rezultate onda bi sa insfrastrukturom njima nebo bilo granica.