Marinko Umičević podnio ostavku na mjestu člana UO RK Borac :: Semberija INFO ::

 

Marinko Umičević podnio ostavku na mjestu člana UO RK Borac


Marinko Umičević podnio je ostavku na mjestu člana Upravnog odbora Rukometnog kluba Borac m:tel. Na ovaj način je poslije nešto više od osam godina odlučio da napusti trofejni banjalučki klub u koji je došao 1. jula 2015. godine kada je bio imenovan za potpredsjednika UO. Umičević je istakao da odlazi iz kluba dostojanstveno, te smatra da je radio savjesno i odgovorno.

- Prije osam godina došao sam u klub zajedno sa Milanom Radovićem koji je izabran za predsjednika, kada niko nije htio da preuzme brigu o klubu, čak ni olimpijci i mnogi zaslužni igrači Borca. Mi smo se uhvatili u koštac zajedno sa Vladimirom Brankovićem i Vladimirom Blagojevićem i ostalima kako bismo klub postavili na zdravije tenmelje. Zbog zdravstenih razloga ranije sam dao ostvaku na pozicju potpredsjednika, a onda na molbu sadašnjeg predsjednika Igora Jovanovića prihvatio sam da ostanem u upravi. Nikada iz kluba nisam uzeo ni jednu jedinu marku, davao sam sopstveni novac kao i sredstva iz Tvornice obuće Bema - kaže Umičević. Ističe da je u posljednje vrijeme došlo do nesuglasica u vođenju kluba i da se mnoge stvari ne odvijaju kako treba po pitanju prostora koji je, kako kaže, otet.

- Nastupila je totalna šutnja i muk. Šutnja je znak odobravanja, tako da sam poprilično zabrinut zbog tog prostora. Jednostvano nemamo podršku društva, Vlade, resornih Ministarstava, a zavladala je i šutnja unutar kluba, dok sam jedini koji je zaradio tužbu za klevetu od gospodina Torbice. Smatram da je nakon osam godina, koliko sam proveo u Borcu, došlo vrijeme da dođu novi ljudi koji će preuzeti klub koji gotovo da nema dugovanja koja su bila milionska i koja su nas dočekala - dodaje Umičević.  On je u saopštenju dodao je da će i dalje biti vatreni navijač Borca u svim sportovima i da će kao predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske pružiti Borcu i drugim klubovima punu podršku.
 
(RTRS)