ANA ZEKIĆ, ODBOJKAŠICA ŽOK „RADNIK“ IZ BIJELjINEČ Djevojka čije vrijeme dolazi :: Semberija INFO ::

 

ANA ZEKIĆ, ODBOJKAŠICA ŽOK „RADNIK“ IZ BIJELjINEČ Djevojka čije vrijeme dolazi



Početkom avgusta ove godine iz Ženskog odbojkaškog kluba „Radnik“ obavijestili su javnost da je jedna od njihovih mladih odbojkašica dobila poziv selektora ženske odbojkaške reprezentacije BiH. Sličnih poziva bilo je i ranije, ali ovdje se radilo o nečemu potpuno drugačijem. 

Ana Zekić je ovaj put dobila poziv u seniorsku reprezentaciju sa kojom je učestvovala na Evropskom prvenstvu (15.08. – 03.09.) koje se održalo u Belgiji, Italiji, Njemačkoj i Estoniji.



- Sedam godina treniram odbojku u ŽOK „Radnik“. Svako dijete bi trebalo da trenira neki sport, a lično mislim da je odbojka najljepši ženski sport, jer obezbjeđuje dobar psihofizički razvoj, stasavanje, pruža lijepa druženja... Trenutno igram za seniorski tim ŽOK „Radnik“ koji se takmiči u Prvoj ligi RS. Mlada smo ekipa, ali kada se u mlađim selekcijama uspješno savlada „školsko gradivo“, onda nema mnogo problema u seniorskom timu. Poziv u reprezentaciju BiH za mene je velika čast. Prošle godine sam učestvovala samo na pripremama, ove godine u maju sam igrala CEV Zlatnu ligu sa seniorkama, a onda sam se sredinom jula našla na širem spisku za pripreme. Pripreme su trajale mjesec dana, trenirali smo naporno dva puta dnevno i na kraju sam ušla u ekipu koja je nastupila na Evropskom šampionatu. Posebno mi je drago da sam, uz Doru Brašnić iz Orašja jedina odbojkašica iz domaćih liga. Dora i ja smo bile najmlađe u ekipi, pa su nas ostale odbojkašice iz ekipe baš pazile, a mi smo od njih naučile mnogo, i o sportu, i o životu. Bila je to sjajna epizoda u mom životu, a pošto ću se i dalje baviti odbojkom ja vjerujem da moje vrijeme dolazi i da će ovakvih prvenstava još biti. Treba biti istrajan u treninzima, biti strpljiv, neprestano se usavršavati i rezultat sigurno neće izostati“, rekla je Ana Zekić za „Semberija info“.




Rođena je 2005. godine i pored poziva u seniorsku bila je pozvana i u juniorsku reprezentaciju BiH gdje je trebala nastupiti na Balkanskom prvenstvu za odbojkašice koje se početkom avgusta održalo u Brčkom. Međutim, selektor Stevan Ljubičić je odlučio da Anu zadrži među seniorkama.
 
- Sa ponosom možemo reći da je još jedna odbojkašica iz našeg kluba stasala za seniorsku reprezentaciju BiH. Iako još juniorka, Ana Zekić je svojim igrama dokazala da je ŽOK ,,Radnik” i dalje klub koji stvara igračice vrhunskog nivoa. U proteklih 26 godina postojanja kluba u raznim reprezentativnim selekcijama BiH i Srbije učestvovalo je više od 20 naših djevojaka“, rekao je za „Semberija info“ Miroslav Mićić, trener ŽOK „Radnik“. On je istakao da je Ana rano ostala bez roditelja i da su je svi u klubu prihvatili kao svoju najrođeniju. Pored uspjeha na parketu, Ana je odlična učenica Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ na odsjeku za računarstvo i programiranje. ŽOK „Radnik“ je ove, kao i prethodne dvije godine, prijavio Anu na konkurs za stipendiju koje Ministarstvo porodice, omladine i sporta dodjeljuje perspektivnim sportistima. Ove godine nadaju se pozitivnom odgovoru.


Semberske novine - Semberija info