Novaku Đokoviću uručen pehar za najboljeg tenisera godine :: Semberija INFO ::

 

Novaku Đokoviću uručen pehar za najboljeg tenisera godine


Фото - Танјуг

Izvor: Glas Srpske

TORINO - Najboljem teniseru svijeta Srbinu Novaku Đokoviću uručen je danas u Torinu pehar za najboljeg igrača u ovoj godini.

Đokoviću je pehar uručio predsjednik Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) Andrea Gaudenci uoči meča prvog kola "Crvene grupe" na Završnom mastersu u Torinu između Španca Karlosa Alkaraza i Nemca Aleksandra Zvereva.

"Ovo je kruna sezone. Završiti godinu kao broj jedan je san svakog tenisera. Jedna od najtežih stvari koje mogu da se urade u našem sportu. Uz grend slem biti broj jedan, to su dugo godina bile najvažnije stvari za sve igrače. Da budem u stanju da stojim ovde, blagosloven sam zbog toga. Hoću da zahvalim svima, koji su bili sa mnom. To je timski napor. Stojim ovde sam, ali jedva čekam da proslavim ovo sa njima. Ovo je veliko dostignuće i jako sam ponosan na to", izjavio je Đoković pre nego što mu je uručen trofej.

Đoković je sinoć obezbjedio prvo mjesto na ATP listi na kraju godine, osmi put u karijeri, pošto je u prvom kolu "Zelene grupe" završnog Mastersa u Torinu pobedio Danca Holgera Runea 7:6 (7:4), 6:7 (1:7), 6:3.

Đokoviću je pre početka turnira u Torinu bila neophodna samo jedna pobjeda da bi obezbjedio prvo mjesto na kraju sezone i uspio je to posle više od tri sata velike borbe. Ujedno, srpski teniser će "probiti" i magičnu brojku od 400 nedelja na vrhu ATP liste.

Đoković će sutra u drugom kolu "Zelene grupe" igrati protiv Italijana Janika Sinera.