Ugljevik - Vatrogasci darovali krv i obilježili dvije decenije postojanja i rada :: Semberija INFO ::

 

Ugljevik - Vatrogasci darovali krv i obilježili dvije decenije postojanja i rada


Ватрогасна јединица општине Угљевик поводом обиљежавања двије деценије постојања и рада  угостила је данас представнике ватрогасних јединица из цијеле Српске и Удружење професионалних ватргасаца спацилаца Републике Српске. Ватрогасци су овим поводом организовали акцију добровољног давалаштва крви у којој је добијена 51 доза ове драгоцјене течности. Командир смјене угљјевичких ватрогасаца Бранислав Тодоровић у име домаћина  захвалио је свима који су данас подржали ову хуманитарну акцију, а који су боравили у овој подмајевичкој општини.

-Надам се да ће ова хуманитарна акција прерасти у традицију”, рекао је Тодоровић и навео да Ватрогасна једница општине Угљевик броји 30 ватрогасаца. Ватрогасце је посјетио начелник општине Угљевик Василије Перић са сарадницима. Перић је изразио захвалност организаторима данашње акције, Служби за трансфузијску медицину Бијељина, добровољним даваоцима крви  а гостима пожелио добродошлицу.



-Ватрогасци су хумани, а брину о одређеној врсти наше безбједности, то су показали небројено пута до сада. Захвалан сам свим припадницима Ватрогасне јединице општине Угљевик на свему што чине за грађане наше општине и цјелокупног краја”, рекао је Перић. Он је најавио да је данас са представницима ватрогасних једница из општина Републике Српске договорено да у наредном периоду Угљевик буде домаћин показних вјежби ватрогасаца. Трансфузиолог Далиборка Тришић  из Службе за трансфузијску медицину Бијељина рекла је да је у данашњој акцији прикупљена 51 доза крви.

-Акција је одлично организована као и одзив ватрогасаца из свих дијелова Републике Српске који је одличан”, рекла је Тришићева.