ПОПАДИЋ, ДНС: ЈУНАЦИМА ИМЕ НЕ УМИРЕ :: Semberija INFO ::

 

ПОПАДИЋ, ДНС: ЈУНАЦИМА ИМЕ НЕ УМИРЕ



Парастос погинулим цивилима и борцима Војске Републике Српске из претходног одбрамбено-отаџбинског рата, служен је 16. јула, у 12 часова, у Трњацима.

На споменику је уклесано 7 имена страдалих цивила и бораца протеклог одбрамбено-отаџбинског рата, као и 22 имена страдалих у Другом свјетском рату из тог села, који су животе уградили у темеље Републике Српске.



Паљењу свијећа и полагању вијенаца присуствовали су мјештани села, породице и пријатељи погинулих, представници Борачке организације и српских политичких партија међу којима је била и делегација ДНС-а Одбора дистрикта Брчко у саставу: Борјана Попадић, потпредсједник и Далибор Петровић, предсједник Организације младих.

Овим поводом, потпредсједник Одбора дистрикта Брчко, Борјана Попадић истиче:

- Питома је Посавина, благородна и од Господа благословена. Господ је био милостив и подарио нам земљу, богату, пуну живота, рајско насеље. На жалост, дођу нека наопака времена, када се много страда. Молимо се данас у Трњацима, за душе невино страдалих и војника који су дали своје животе за Републику Српску и нас, њихове потомке. Молимо се за мир међу комшијама и народом. Као што ишчезава дим, као што се топи восак од лица огња, да ишчезне сво неваљалство и неслога. Јунацима име никада не умире. Они су сада на небу, витезови светог кнеза Лазара. Они су у молитви са светим Савом.

Нека им Господ подари мир и спокој душе њихове.

Вјечна им слава и хвала."


ДНС